Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Enköpings SK HK.
Enköpings SK HK
Följ oss för uppdateringar
En viktig pusselbit i ESK Hockeys powerplay har idag fallit på plats. Det rör sig om en kontraktsförlängning av 21-årige Hampus Wallin, som i fjolårets grundserie vann hela Östra seriens poängliga i just powerplay.
Hampus är ursprungligen från Bålsta men lämnade moderföreningen inför hockeygymnasiet i Västerås. Hos VIK blev det sedemera uppflyttning till A-laget där han gjorde 12 matcher i allsvenskan och 42 matcher det år som VIK spelade i ettan och senare även avancerade tillbaka upp i allsvenskan via kvalserien.
Sin ålder till trots är det alltså en relativt meriterad pjäs som valt att stanna kvar hos grönsvart.
Sin första säsong i ESK resulterade i totalt 21 poäng på 43 matcher. Med detta blev han lagets tredje bästa poängmakare.
– Vi ser en enorm potential i Hampus och är jätteglada att han valt att fortsätta utvecklas hos oss, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.
Lagbygget 2019/20:
Tränare:
Johan Jonsson, huvudtränare
Tobias Holm Karlberg, ass tränare
Målvakter:
30 Simon S:t Cyr
39 Pontus Hagman
Carl-Philip Eliasson – tryout från ESK J18
Backar:
20 Marcus Johansson
66 Robin Nilsson
William Svärd – ny från Västerås J20
John Petersson – ny från Kalix HC
Kevin Lidström – ny från SK Lejon
Filip Andersson – ny från Almtuna IS
Sebastian Sjöberg – tryout från ESK J18
Forwards:
9 Niklas Rigelius
10 Rasmus Hedin
11 Ludwig Ahlin
24 Tobias Smids
25 Adam Lidström
80 Hampus Wallin
92 Dennis Näslund-Nordqvist
Tim Ljungberg-Kenttamää – ny från Södertälje J20
Glenn Guttelvik – tryout från Almtuna J20
August Sandell – tryout från ESK J18
Edvin Wiklund – tryout från ESK J18
Förluster:
Douglas Alenbring – slutar
Andreas Lindquist – slutar
Fredrik Juhlin – okänt
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera