14:40

Edet FK

Referat: IFK Uddevalla - Edet FK

Yes
Vi klarade att knipa 2:a platsen i gruppen, tack vare våran seger med 7-3 och att Alingsås slog Eskilsminne med 6-1. Vilket ger oss med minsta möjliga marginal, +1 mål.
Tillbaka till matchen.
Som vi visste skulle det bli en tuff, kanske inte så ojust som det till slut blev.
Vi startade med att tidigt göra 1-0 genom Alvin efter framspelning av Samba.
Sedan slarvar vi lite på en boll som IFK enkelt rullar in bakom Aro.
Vi tar ånyo ledningen efter någon min. Där Alvin nickar in bollen och Joel trycker 2-1 nästan på mållinjen.
Ytterligare någon min senare får Neo bollen serverad av Joel till vänster om motståndarnas mål och gör en överstegsfint och skjuter upp den i krysset vi en motståndare 3-1.
IFK spelar in en boll i mitten av vår planhalva där en IFK-spelare dra till boll som knorrar sig in till vänster och är otagbar för Aro. Strax där efter blir en IFK-spelare varnad.
Efter typ halva halvleken lyfter Joel med känsla en boll över IFKs backlinje och Alvin löper in får med sig bollen och rullar behärskat in 4-2 som blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek startar vi får frispark som Joel med säkerhet placerar in brevid målvakten 5-2.
Sedan rullar det på. Joel spelar fram Alvin som fintar målvakten och skjuter in 6-2.
Nu börjar det bli väldigt otrevligt på planen. Mycket full spel.
Alvin blir frispel av Joel och rullar in 7-2.
Känns ganska lugnt. Med då slappnar vi av lite och IFK lyckas reducera till 7-3.
Och avslutning blir väldigt stökig.
Neo vinner bollen och blir nerbrottad av en IFK-spelare, men han slutar inte och då tillstöter Alvin för att skydda Neo och det blir tumult. Det slutar med frispark för oss och deras spelare blir utvisad och Alvin varnad. Puh. Domaren blåser av matchen efter frisparken och vi blir 2:a i gruppen.
Och får möta Askim på Smögen kl 19:40 ikväll.