Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om drtkungsbacka Löpning

Följ

Löpning

Följ oss för uppdateringar
Följ
drtkungsbacka
Friidrott
Löpning
drtkungsbacka

Kontaktinformation

Namn drtkungsbacka
E-post Jonte@jelit.se

Om drtkungsbacka Löpning

Dmtech.Running.Team bildades 18/6 2009 på restaurang Åsidan.
Med målsättningen att springa GBG-varvet 2010!

Initiativet togs av en nykter Ola,
hans något förfriskade kamrater
Martin, Bosse, och Calle försökte till och början med
styra bort hans ide.


Men gav snabbt efter, framför allt när Netlogic gick in som sponsor av
grundarnas startavgifter i GBG-Varvet 2010.

Den första helglöpning startade:
lördagen 8/8 kl 9.00 (2009) i KBA-skogen, under devisen
"lite mjukträning och tjöt".


Antalet medlemmar i DRT har sedan dessa ökat stadigt,
Mats var först som anslöt bara timmen efter bildandet.

Se Facebook för nuvarande antal DRTare,
truppen växer och är ständigt på jakt
efter "Late bloomers"

....
....

10/8 - 14 Kanske en milstolpe 100 medlemar i FB-gruppen :-)

Vi välkomnar medlem nr 100!
Vad passar då bättre än att bli lite nostalgisk och informera om vad vi är och vad vi inte är?
För drygt 5 år sedan fick fyra grabbar den smarta idén att springa Göteborgsvarvet. För samtliga så var det en stor utmaning med tanke på dagsformen. Sagt och gjort. Vår sponsor, numera huvudsponsor varav namnet, gick in och betalade anmälningsavgiften och vips var gubb...f'låt...grabbarna på rull.

Truppen utökades snabbt och för något år sedan tog det ordentlig fart. Särskilt när fler tjejer kom med. Tittar man i historieböckerna var vi ca 10 st på vinterträningar 2012 för att 2014 bli 20 st. Och då ska vi veta att truppen har utökats ordentligt i år, iaf om vi får lov att räkna in er som inte har sprungit med oss än eller bara gjort enstaka träningar. Vi vill att ni ska veta att ni är välkomna vilken lördag som helst kl 08.45, året om. Tänk vad många vi kommer att vara på träningarna i höst!

Vi springer så att alla kan springa med och i vilket tempo som helst. Nåja, ca 6:30 tempo är väl bra att kunna hålla på slät väg iaf. För vi vänder alltid tillbaka och hämtar upp. Skulle man springa ännu långsammare eller om man t.o.m. vill gå så går det bra också men då är det bara att säga till och ta en kortare runda så att vi alla kan sammanstråla vid målet, eller om man vill ta en kortare runda själv och avvika tidigare hemåt, det funkar det med!
Vi springer tävlingar tillsammans - nu på lördag har vi Prinsensminne i Halmstad på lördag där vi har 15 startande. Den 27 september har vi 14 st som startar i Lidingöloppet, ett lopp dit vi för övrigt åker gemensamt och bor gemensamt. Sedan har vi en annan höjdpunkt - 9 maj 2015 då vi blir ett stort antal startande i DRTs träning i Hyde Park. Vi åker gemensamt - 19 flygbiljetter är hittills bokade på SAS flighten tors-mån.

En av grundarna har särskilt slipat formen sedan den där kvällen på krogen. 20 kg lättare och så sent som i går gick han i mål på AXA Fjällmarathon. Och så finns de de som säger att man inte kan vara smart på krogen. Ha! De skulle bara veta!

Ja just det. Vi har fester också. Man kan ändå leva asketiskt men det är inget krav. Många av oss gör inte det men gör man det är det ok. Våra fester är också till för alla. Några träningstillfällen är allt vi begär att du ska ha gjort med oss för att kunna vara med på vår- och höstfest. Årets höstfest går av stapeln i oktober så du får skynda om du vill vara med! För att förbereda varje fest så har vi ett antal planeringsträffar på krogen dit alla också är välkomna. All info om detta läggs upp här. På laget.se lägger vi upp det viktigaste och på DRT sidan på fejjan likaså. Men det ska ärligt sägas att vi blandar friskt Många av oss kan inte skilja på det ena och det andra.
Vi är INGEN registrerad förening. Då ska man ha stadgar, årsmöte, föra protokoll, rapportera träningsdeltagare till kommunen och en del annat. Lusten kan försvinna att hålla på. Och vem vet vem som skulle leda vår förening? Bidrag på 7 kr/tillfälle kan vi hysta upp ur egen kassa när så behövs. Alla startavgifter och resor betalar vi alltså själva.

Man kan komma med förslag på förbättringar. Vi har "Einstein" som är en kort tidslucka då förslag accepteras. Sedan får man se om de går igenom.
En del har undrat hur beslut tas i vår fören...euh...klubb...sammanslutning....kompisgäng...vad vi nu ska kalla oss. Mycket enkelt är det så att det är allas vår träningskoordinator som bestämmer. Tycker du annat så kan du alltid hålla ögonen öppna när Einstein öppnar och lägga ett förslag Kanske bäst att tillägga att det inte är jag som är träningskoordinator. Jag bara hjälper till med en del grejer, som så många andra. Och lägger upp saker här som detta utan att stämma av med koordinatorn.

Det är dumt att hugga något i sten så vi får se hur det här goa gänget utvecklas. Nu firar vi alltså medlem nr 100 och passar på att säga välkommen och vi önskar se många på lördagsträningarna framöver!

::