Tibblevallen (Täby SC 2)
15 september 2021
20:15

Referat: Täby FK S - Djurgårdens IF FF

Ikväll bärgade tjejerna den första poängen i seniorsammanhang genom att spela 2-2 mot Täby på Tibblevallen. Idag fick vi till ett fint samarbete med FA19 som skickade fem spelare: Felicia i mål, Mirre och Lova på ytterbackarna, Elsa som offensiv mittfältare och Linnea på topp. Pga sjukdomsfall och skador var vi ändå inte fler än 13 tjejer som bjöd upp till dans. Vi började piggt och rappt och skapade några halvchanser. Därför kom det som en kalldusch när Täby tog ledningen med 1-0 i den 14e minuten. Spelkvaliteten sjönk sedan och det blev lite krampaktigt från vår sida. Täby hade ett par riktigt farliga chanser att utöka ledningen men 1-0 stod sig halvleken ut och spelet var ganska jämnt utan något direkt skönspel. Även i andra halvlek började vi bäst och fick igång passningsspelet. Efter ett fint anfall på högerkanten i den 5e minuten av andra halvlek där tjejerna triangelspelade sig fram fick Edda bollen och avancerade några steg in i banan innan hon avlossade stora kanonen och tryckte in kvitteringen i bortre krysset - mycket vackert! Efter slarv i markeringsspelet kunde Täby på nytt ta ledningen, 2-1 i den 12e minuten. Efter Täbys ledningsmål tog vi över mer och mer av spelet, dock utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Till slut gav dock spelövertaget utdelning: i ett virvlande anfall serverade Sara bollen mycket vackert till India som tryckte in 2-2 och det kvitterat på nytt sex minuter före full tid. Ett par minuter senare höll sig India framme på nytt i en soloraid. Avslutet träffade dock stolpens insida och studsade ut igen. Pga av en skada på en täbyspelare lade domaren till ett par minuter och i den sista övertidsminuten blåste han straff för Täby. Det kändes minst sagt orättvist att åka på ett baklängesmål i detta skede. Tur då att Felicia stod för en grym räddning och stoppade straffen. Sekunder senare var matchen över. Riktigt roligt att se tjejerna idag och att samarbetet med FA19-tjejerna på planen fungerade så pass bra.