17 oktober 2021
16:30

Saltsjö-Boo IF Vit

Referat: Djurgårdens IF FF 3 - Saltsjö-Boo IF Vit

Ikväll avslutade vi seriespelet i div 2 på den tillfälliga hemmaplanen Hagsätra IP med en komforrtabel 7-0-seger mot Saltsjö-Boo. Tjerna fick verklligen spela ut och visa vilka duktiga fotbollsspelare de är; vi fick se ett rörligt och varierat passningsspel och många fina mål. India och Edda ställde upp för laget och stod var sin halvlek. Vi var mest oroliga för att de skulle få frostskador efttersom de hade ytterst lite att göra. Det lilla som fanns skötte de alldeles utmärkt.

Tjejerna tog direkt kommandot i matchen för förlade huvuddelen av spelet på Saltsjö-Boos planhalva. Vi hade ett par hörnor som var riktigt farliga. I den 17e minuten drog Edda till på rullande boll omkring 30 meter från mål. Det blev en kanonträff och bollen seglade ner precis under ribban till 1-0. Vi fortsatte att ligga på och ca 10 minuter senare fick vi ytterligare en hörna, denna gång från vänster. Edda slog en mycket fin hörna som efter diverse palaver och studsar letade sig fram till Sara som dundrade in 2-0 från nära håll. Edda fortsatte att skriva in sig i målprotokollet när hon i den 35 minuten avslutade ett fantastiskt fint anfall som nästan gick genom hela laget. Avslutet var perfekt placerat utan chans för Saltsjö-Boos duktiga målvakt, 3-0. Utöver målen hade vi flera ramträffar och många halvchanser efter ett massivt spelövertag.

I andra halvlek blev dominansen om möjligt ännu större. I den 8e minuten stod Hanna för en fantastisk soloprestation då hon dribblade förbi tå försvarare och avslutade med ett distinkt skott i bortre burgaveln, 4-0 - fotbollsgodis! I den 22a minuten var det dags för Sara igen när hon skarvade vidare en frispark mycket snyggt slagen av Bjurre, 5-0. I den 35e minuten blev Karin framspelad av India och drog på ett hårt skott som gick högt. Målvaken fick fingertopparna på den men lyckades inte styra bort den och 6-0 var ett faktum. Målskyttet avlutades i 41a inuten av Hanna som slog in en rertur efter skott från Lollo.

Vi summerar en gedigen arbetsinsats från alla spelare, från ett ramstarkt försvar som inte släppte till något till hårt jobbande mittfältare och spjutspetsar längst fram som satte press vid motståndarnas uppspel.