20 oktober 2021
20:00

AIK FF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - AIK FF 1

Tävlingssäsongen hade inte kunnat sluta bättre än med dagens överlägsna 6-0 seger i derbyt mot AIK. I den fuktiga och regnmättade höstkvällen som ändå var ganska varm satte tjejerna full fart från början och satte hög press på AIK som försökte spela sig upp men hade förtvivlat svårt att ta sig ur pressen. Då fick de försöka slå långt istället och även om de hade kvicka spelare i djupled släppte vi inte till någon direkt farlighet under hela första halvlek. Istället kom vi upp i anfall efter anfall med variationsrikt passningsspel och bra löpningar längs kanterna. I den 18 minuten blev Elin H fälld mitt på offensiv planhalva. Sara tog hand om frisparken som målvakten klarade men släppte retur och då höll sig Bjurre framme och smällde in bollen, 1-0. Bjurre fortsatte att dyka upp som gumman i lådan i den 30 minuten då Stina slog en hörna från höger som Bjurre mötte och stötte i mål, 2-0. Detta resultat stod sig halvleken ut och i halvtid pratade vi om att fortsätta på den inslagna vägen när vi hade bollen och annars att störa motståndarna i uppspelsfasen.

Tjejerna fortsatte att trumma på i andra halvlek och AIK kom fortsatt ingen vart. En enda gång kom de fram i ett farligt läge men då var Felicia snabbt framme och avstyrde. I andra halvlekens 8e minut kunde India slå till på rullande boll några meter utanför straffområdet och fick på en riktig kanonträff. Bollen gick in precis under ribban, 3-0. Tio minuter senare frispelades Alva från vänster av (tror jag) Hanna och petade in 4-0. Bara tre minuter senare i den 21 minuten slog Eda fram en perfekt passning till Stina som mycket vackert lurade målvakten och rullade in 5-0. Målskyttet avslutades i den 40e minuten då Alva serverade India som sköt in sitt andra mål för dagen, 6-0.

En riktigt bra insats av alla i laget. Felicia stod återigen i mål och svarade för en riktigt kvalificerad räddning och i övrigt fina insparkar, utsparkar och snabb igångsättning av spelet. Jojo och Tyra var felfria i mitten och våra två Elinar skötte kantspelet strålande och hann även med att ta del i det offensiva spelet. Eda gjorde en jättefin insats som alltid spelbar mittsexa och vårt mittfält och anfall var väldigt rörligt och spelade långa stunder en mycket fin anfallsfotboll.

Sist lite vemod: ett finare avslut på alla åren i St Erikscupen kunde vi inte önska våra 02-spelare som alltså spelade sista seriematchen idag (idag kom Alva, Elin H, Jojo och Sophie L till spel). Många har hållit på med fotbollen väldigt länge (Elin H började t.ex. i Djurgårdens knatteskola på Gärdet hösten 2007) och i fortsättningen får det bli seniorfotboll för dem som spelar vidare (vilket vi självklart hoppas att alla gör).