14 juni 2020
16:00

Tyresö FF FJ 1

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - Tyresö FF FJ 1

Ikväll bjöds vi på en sprakande fotbollsshow i bastuvärmen i tältet hemma på Hjorthagen. Tjejerna bjöd på ett mycket fint och rörligt passningsspel, ett säkert försvarsspel och uppoffrande arbete över hela planen och kanske synnerhet på de centrala delarna av banan.

Målskyttet inleddes av vårt färskaste tillskott i Djurgårdsfamiljen, Ida, som visade prov på sin snabbhet när hon höll sig påpassligt framme efter att ha hängt av försvararna, 1-0. En stund senare utökade India ledningen till 2-0 från sin högerkant.

Därefter uppstod viss kalabalik när comebackande Maggie gjorde illa axeln efter en närkamp och tvingades utgå. Just när bänken hade fokus på att hjälpa Maggie passade tjejerna på att anfalla på nytt. Sara T höll sig framme efter en lite rörig situation, 3-0. Hoppas verkligen att Maggie inte drabbats an en allvarlig skada och att hon är redo för spel igen när serien drar igång i augusti!

Ida var inte nöjd utan fortsatte med snabba ruscher och hård forechecking. Slitet lönade sig och Ida tråcklade in sitt andra mål för dagen fram till 4-0. Innan första halvlek var över skulle det bli ytterligare ett mål. Vi fick frispark ungefär mitt på motståndarens planhalva på vänsterkanten. Maja tog hand om frisparken och drog till med vänstern. Bollen fick en lite märklig bana, studsade över målvakten och hela vägen in i mål, 5-0.

Halvtidsvilan ägnades åt att dricka och pusta ut i värmen. Det fanns inte mycket annat att säga än att fortsätta det fina spelet.

Andra halvlek blev kanske inte lika sprudlande men tjejerna kontrollerade matchen och bjöd ändå på en del fotbollsgodis. Även Tyresö stack upp i några snabba attacker och visade att de är ett duktigt fotbollslag. Ett av dessa anfall resulterade i mål, 5-1. En stund senare fullbordade Ida ett hattrick när hon från sin vänsterkant kom loss och kunde skjuta in 6-1. Vilken fantastisk inledning i Djurgården! Vi fortsatte att försöka skapa chanser och spela runt bollen men Tyresö lyckades än en gång reducera sedan en av deras spelare blivit frispelad och behärskat lagt in bollen vid sidan av Edda, 6-2. Målskyttet avslutades sedan av India som först vände bort en försvarare och sedan avancerade mot mål och kyligt lade in bollen vid fösta stolpen. Mycket vackert!

Alla spelare förtjänar beröm idag. Vi tackar särskilt Stina och Edda som ställde upp för laget och vaktade målet i var sin halvlek, båda med den äran! På centrala mittfältet jobbade Linn och Ellen stenhårt matchen igenom och rev och slet och vann en mängd dueller. Linn noterades dessutom för två målgivande passningar och Ellen för en.