27 september 2020
14:00

Mälarhöjdens IK Fotboll 1

Referat: Djurgårdens IF FF 3 - Mälarhöjdens IK Fotboll 1

En lite trevande start utvecklades till en klang och jubelföreställning i tältet i Hjorthagen när Mälarhöjden slogs tillbaka med hela 8-1.

I inledningen var vi inte riktigt på alerten och blev straffade direkt när Mälarhöjden spelade sig igenom på vänsterkanten och avslutade med ett inspel till en fristående spelare framför mål som kunde rulla in bollen utan chans för Stina i målet, 0-1 efter bara tre minuters spel. Vi fick slita för att komma in i matchen men efter hand började vi få tag i bollarna och skaffa oss ett spelövertag. Vi skapade några halvchanser innan India fick tag i ett uppspel, lade bollen till rätta och krutade in 1-1 till vänster om målvakten. Mycket skönt i det läget när det började kännas som en sån där match när man dominerar fullständigt utan att få utdelning. Ännu skönare då att Linn Å en stund senare gjorde 2-1 efter ett skott som målvakten var på men inte kunde styra ut. Grattis Linn till första målet sedan comebacken!! 2-1-ledningen stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek kom vi ut mycket mer fokuserade och med högre fart, tuffare press och större rörlighet. Det gav utdelning ganska omedelbart när Lollo spelade fram en perfekt djupledspassning till Hanna G som snyggt placerade in 3-1. Bara ett par minuter senare kom Lollo på att det ju går bra att köra hela vägen. Hon drev upp bollen från några meter in på offensiv planhalva och när hon inte blev särskilt attackerad fortsatte hon hela vägen in i motståndarnas straffområde mellan mittback och ytterback, la över bollen till höger fot och placerade in den i mål, 4-1 mycket vackert! Sedan var det dags för Sophie L som fångade upp ett långt uppspel och visade prov på sin enorma snabbhet när hon drog ifrån försvararna och placerade in 5-1, återigen en mycket fin prestation.

Vi fortsatte med ett aggressivt presspel, som gav utdelning när Karin bröt ett uppspel långt fram i straffområdet, bollen gick till Linn Å som höll sig framme och slog in sitt andra mål för dagen, 6-1. Sedan var det dags för Lexi att avsluta målskyttet med två fina mål. Det första kom till när India, återigen tack vare hög press, bröt ett uppspel och fick fram bollen till Lexi som snyggt placerade in 7-1. Frågan är om inte det sista målet också var det vackraste: Bjurre drev upp bollen från backlinjen och avancerade på högerkanten, tog sig förbi Mälarhöjdens ytterback och spelade in bollen parallellt med kortlinjen, Lexi mötte och tryckte in bollen i mål.

Jättekul att se tjejerna idag. Alla jobbade och slet och framförallt i andra halvlek visade de prov på ett stundtals bländande passningsspel. Tack Stina för målvaktsjobbet; inte så mycket att göra idag men desto viktigare då med vältajmade utrusningar och fina uppspel. Det är en stor trygghet för försvaret att veta att det längst bak finns en femte back/libero som tar hand om alla förlupna bollar. Jättekul också att se så pigga ben på spelare som kanske inte matchat så flitigt efter sommaren, t.ex Sofie Ar och Hanna G. Planens drottning idag var Lollo som spelade alla 90 minuter, omväxlande som sexa och mittback och som gjorde det helt suveränt.

Nu hoppas vi att mittbackarna Tyra och Bjurre snabbt känner sig friska och hela igen, båda tvingades utgå med smärtkänning.