15:00

Vellinge IF

Referat: Djurgårdens IF - Vellinge IF

I eftermiddagens match mot Vellinge i strålande höstsol var det ganska trötta kroppar och hjärnor och en hel del skavanker efter en intensiv höstsäsong med enormt många matcher på kort tid.

Vi mötte ett betydligt vassare motstånd än igår. Vellinge spelade med hög fart och hade ett rörligt och variationsrikt passningsspel. Dessutom ställde de en grabb i målet! Vi fick mest inrikta oss på försvarsspel men lyckades hålla undan i första halvlek. Vi tyckte nog dessutom att Karins avslut efter ungefär en kvart gick i mål men domaren menade att bollen tog i hjulhuset i målburen och att hela bollen inte var över mållinjen.

I halvtid gick det åt sådär 10 liter liniment och vi försökte att repa mod och tända om för de sista 45 minuterna denna säsong. Tjejerna fortsatte att kämpa och slita men efter ca fem minuter av andra halvlek kom Vellinge igenom och kunde skjuta in ledningsmålet, 0-1. En stund senare hade de dessutom en klockren ribbträff. Men även vi skapade en del chanser. Karin sprang outtröttligt längst fram och oroade Vellinges backlinje och Linn H och India hade ett par bra avslut. Vi lyckades dock inte samla kraft för någon slutforcering utan matchen slutade med en uddamålsförlust.

Stina vaktade målet idag och gjorde en fantastisk insats med en mängd jättefina räddningar och lysande spel med fötterna. I övrigt en stor eloge till alla spelare som verkligen gav allt och fortsatte kämpa ända in i kaklet. Vi ska också komma ihåg att vi mötte riktigt kvalificerat motstånd idag.

Det är inte utan att man känner stor stolthet när man ser tjejerna spela och kämpa för varandra. Matchresultaten varierar så klart men våra tjejer är alltid bäst när det gäller inställning och kämpaglöd.

Nu blir det ett par veckors välförtjänt vila från fotbollen. Tack för en fantastiskt fin säsong som ser ut att sluta med serieseger i div 2 och andraplats i div 1.