22 oktober 2021
20:00

BK Höllviken

Referat: Djurgårdens IF - BK Höllviken

Ikväll tog vi oss an skånskt motstånd i första matchen på vårt läger i Höllviken och det hela slutade med en förkrossande 8-1 seger. Vi inledde starkt och redan efter fem minuter blev Sara fälld i straffområdet. Hon tog själv hand om straffen och placerade kyligt in 1-0. Vi dominerade resten av halvleken spelmässigt men det blev inga fler mål. Närmast var Fanny som prickade ribban. India som vaktat målet blev avlöst av Elin H i halvlek.
I halvtid bytte vi fotbollsplan till en med fungerande strålkastare, mycket uppskattat.
Höllviken inledde andra halvlek ganska bra men det tog inte lång tid så tog vi över spelet igen. Det vi inte fick utdelning på i första halvlek betalade sig retroaktivt i andra för plötsligt gick proppen ur. Alva gjorde 2-0 på pass från Linn Å. 3-0 var ett långskott från India. India blev sedan tvåmålsskytt snyggt framspelad av Stina, 4-0. Fem noll gjorde Hanna och 6-0 slog Stina in genom ett snyggt långskott. Sedan snodde Sara bollen från en drällande målvakt och rullade in 7-0. Höllviken fick in ett tröstmål innan Bjurre tryckte in 8-1 med matchens sista spark.

Fantastiskt kul att se tjejerna spela ikväll och att det blev så många härliga mål. Extra roligt att vi hade en liten lojal klack med en stor Djurgårdsflagga och ännu större Djurgårdshjärtan!