3 maj 2024
19:30

Danmarks IF

Referat: Knivsta IK - Danmarks IF

En kvällssoldränkt konstgräsplan är skådeplatsen för kvällens batalj mellan Knivsta IK och Danmarks IF, denna fredag den 3 maj. Klockan slår 19:30 och domaren för dagen blåser igång matchen i Alsike.

Vi börjar matchen med ett tryggt passningsspel där vi tålamodsmässigt försöker hitta en väg igenom ett lågt stående Knivsta, som effektivt stänger av ytor. Bitvis hamnar vi lite långt från motståndarna. Vi har ett par besök i Knivstas straffområde men får inte till tillräckligt giftiga avslut..

Efter dryga kvarten spelat så får Ullis iväg ett skott som tar i ribban. Vi äger mycket boll och Knivsta tjongar iväg bollen när de väl har den pga den press vi sätter på bollhållaren. Vårt trygga passningsspel fortsätter, men bitvis kan det kanske sakna trycket i passningen. Efter knappa 23 minuter har kaptenen Karro ett långskott som även det går i trävirket. Matchen tuffar på med mycket bollinnehav för de ikväll svartklädda Danmarksdamerna.

Vi maler på med passningsspelet och använder hela planen, kör lite positionsbyten. När avsluten kommer, går de förbi eller så står det en målvakt i vägen. Men vi behåller lugnet och vi håller oss till vårt oerhört starka grundspel. Inge brådska, matchen är 90 minuter lång. När matchklockan tickat upp 43 minuter sätter Smilla från sin offensiva position en instickande mot en inåtskärande Ullis som gör en motståndare och sätter in kvällens första.

Domaren blåser igång andra halvlek som fortsätter i samma tema som första. Vi tar kommandot över bollen och låter den vandra mellan oss och vi använder hela planens bredd. Det utspelar sig lite av ett ställningskrig där vi försöker hitta igenom Knivsta som stänger ytor och tjongar iväg bollen. Plötsligt hittar Smilla en på vänsterkanten framrusande Ullis som tar sikte på kortlinjen och väl inne i straffområdet lägger en pass inåt där Bimer kommer framrusande och lägger in vårt andra mål för kvällen i 53e minuten. Tålamod betalar sig.

Vi spelar runt och letar spelvägar. Vi äger boll och stressar inte framåt utan behåller ett lugnt spel. I matchminut 66 tar Donken tar ett inkast högt upp på offensiv planhalva. Mottagare är Ullis inne i straffområdet. Hon vänder bort sin markering, gör ett ryck, lägger in snett inåt bakåt, där Bimer än en gång kommer framrusande och sätter bollen i nät och vi har 0-3. En repris från 0-2 om än lite lösare och långsammare. Vi fortsätter på inslagen väg och bollar runt i laget för att hitta ytor och vägar framåt efter målet.

Vi går in i den sista kvarten, men slår inte av på takten på egen planhalva lägger Smilla en smörpass som skär centralt upp på yta framför en framrusande Ullis som hamnar ensam med målvakten och lägger enkelt in 0-4 för kvällen. Och det har gått 77 minuter. Strax därefter i 79e minuten fångar Bimer upp en utspark och lägger in bollen till en centralt stående Smilla som drar på en bra bit ut, men det gör inget för den kanonen går in. 0-5 är ett faktum. Dom sista 10 flyter på i samma tempo och manér som resten av matchen.

När domaren blåser av så kan vi summera en bra genomförd match där vi varit det dominerande lager. Det visar sig i den underliggande statistiken, med över 400 genomförda passningar och ett 78-procentigt bollinnehav. Vi släpper bara till 3 skott på mål medans vi får iväg 20. Knivsta stängde effektivt ytorna i första, men vi får utdelning av vårt tålamod i andra.

En riktigt bra insatts av de för kvällen svartklädda. Nu laddar vi om för en bra träningsvecka och säsongspremiär på vår Hemmaborg Danelid på söndag.

Tack publik, motståndare och domar-teamet!