16 juni 2023
19:00

Månkarbo IF

Referat: Danmarks IF - Månkarbo IF

Ett soldränkt Danelid är scenen för kvällens batalj och det är avspark kl. 19:00. Månkarbo IF är dagens gäster som bjuder upp till dans.

Vi startar matchen trevande och Månkarbo sätter tidigt press och har ett par lovande sekvenser. Men det är ändå Danmark som först hamnar i protokollet via Sörnis som sätter kvällens först boll och Månkarbo får vittja nätet i 11:e minuten. Matchen fortsätter in i ett ställningskrig om mitten. Det blir ett böljande spel där vi via Karro sätter 2-0 i 23:e och vi kommer in i en fin sekvens som resulterar i ett mål där bollen går längs ett pärlband från backlinjen via mittfältet för att anfallarna sen sätter kvällens 3:e mål i 29:e matchminuten.

Målgörare Ullis är inte nöjd där utan fångar upp ett svagt uppspel och sätter sitt andra och kvällens 4:de mål i 30:de minuten.
Efter det kommer Månkarbo in i en bra period där de tar mark, bit för bit som avslutas med att Kejjan får göra en insats och genomför en fin räddning och vi går till halvtidsvila med en bekväm 4-0 ledning.

Dryga 10 minuter in i andra kontrar Månkarbo in sitt första för kvällen och de skär genom oss likt en varm kniv i smör. Måkarbo får energi av målet och pumpar på i en bra period dryga timmen in i battaljen.

62:a minten får vi en frispark i ett farligt läge och det resulterar i att Lisa sätter Danmarks 5:e mål för kvällen. Strax efter blir det rörigt i Månkarbos straffområden och Ullis formligen springer in sitt 3:dje för kvällen och kvitterar ut ett hattrick.

Innan vi passerat 70 spelade minuter forcerar Månkarbo in ett mål gjort på ren vilja och ställningen är nu 6-2. De sista 20 minuterna böljar spelt fram och tillbaka med ett par farliga lägen för båda kombatanterna. Men vi håller undan i värmen och kvitterar ut seger i kväll på ett solgassande Danelid.

Vackert krigat och bra kämpat.

Vi tackar Månkarbo för besöket.

Danmark tar helg på tredje plats i tabellen när vi nu går in i andra halvlek på säsongen och på onsdag nästa vecka väntar UIF på hemmaplan.

11' 1-0 Anna Sörndal
23' 2-0 Karolina Mats
29' 3-0 Matilda Ullström
30' 4-0 Matilda Ullström
56' 4-1 Rebecca Kastemyr
61' 5-1 Lisa Lundgård
65' 6-1 Matilda Ullström
69' 6-2 Rebecca Kastemyr