21 september 2017
19:45

Referat: IK Brage - Bullermyrens IK

Säsongens sista match för oss. En kvalmatch till nästa års U17 som vi hade anmält oss till för att få en eller två matcher till mot bra motstånd innan säsongen var slut. Nu föll lottningen så att vi fick möta Brage, vilket vi förstod skulle bli riktigt tufft.

Vi gör ingen dålig match, men ändå långt ifrån tillräckligt bra för att störa Brage. Nyttigt för våra spelare att känna på det betydligt högre tempo som Brage spelar i och stundtals ser det bra ut när vi ligger rätt i våra positioner och när vi har ett högt bolltempo i vårt passningsspel. Stundtals bjuder vi och andra sidan på alldeles för stora ytor och det är då vi blir straffade med snabba omställningar framförallt.

Vi noterade 3-0 i halvtid och 6-1 i andra halvlek till hemmalaget. Tyvärr ser flera av målen alldeles för enkla ut och det håller såklart inte om vi ska kunna matcha Brage i 90 minuter. Lukas gjorde vårt tröstmål med 7 minuter kvar. En positiv sak är ändå att vi kämpar hela matchen även om det är helt förståeligt att motivationen tryter när målen ramlar in i den andra halvleken. Bäst betyg ger vi ändå till mittbackarna Lukas och Simon samt Mohammed, Alex och Mahdi på mitten.