15:00

IFK Vänersborg-U

Referat: Borås Bandy - IFK Vänersborg-U

Vinst igen, äntligen, så skönt!

Första halvlek är det snöyra som startar strax innan avslag efter en underbar helg med sol. Man tror ju inre det är sant liksom.......
Ökande till snöfall deluxe ju längre halvleken gick, med svårspelade förhållanden som följd men vi tar ledningen och ökar på densamma innan domarteamet Michael Rosvall, Julia Thompson och Claes Winberg blåste av för snöröjning och halvtidsfika.

Ett decimerat Borås Bandy, pga sena sjukdomsfall, gjorde verkligen jobbet för varandra och oftast visade det sig på isen.

Andra halvlek med en spelbar is värd namnet(tack bästa vaktmästarna!!) öppnade Vänersborg-U starkast. Vår eminenta målvakt Hampus Wennström räddade oss ett par gånger då och vi fick inte till det sista i bra kontraattacker. Men 3-0 kom ändå på straff i 60:e minuten. Dessutom nöp Hampus en av två straffar och imponerade matchen igenom.

IFK Vänersborg-U ökade trycket ytterligare och reducerade sedan tre gånger och helt plötsligt står det 3-3 på tavlan. Borås tar över spelet till viss del då och skapar rättvist ett antal lägen och till slut det läge som leder fram till 4-3 på övertid efter en del gurgel och utvisningar i mängder de sista minuterna. Tre för Borås och två för Vänersborg.
4-3 sattes säkert på straff av matchens lirare i Borås Bandy, #8 Nikita Veshchagin, endast ca 1,5 minut innan matchen blåstes av.

Nu laddar vi om för match i morgon måndag 19.30 hemma på Bodavallen, Hässleholmen, då vi tar emot förra söndagens tänkta lag Kungälvs SK, som då inte kunde genomföra matchen pga spelarbrist. Samma KSK förlorade idag mot Åby/Tjureda IF-B knappt med 4-5 på Skarpe Nord. och mot Mölndal på Åby Isstadion i onsdags med 12-1.