11 december 2022
15:00

Mölndal BK

Referat: Borås Bandy - Mölndal BK

1-1 i paus efter relativt stort bollinnehav och bra kontroll på händelserna i första halvlek.
Mölndal tar ledningen på hörna i 5:e minuten, 0-1, #10 Martin Bengts, ass #11 Viktor Wernersson.
Vi kvitterar till 1-1 i 22:a minuten genom #17, Erik Johansson.

I andra halvlek sätter #8, Nikita Veshchagin 2-1 på en retur efter Grisha Yugasov skjutit. Rune Younan har nr 5, inte 8, som domaren sa till sekretariatet(nr5), därav fel målskytt rapporterad i Elitrapport/Bandygrytan, men vad gör väl det!

Mölndal kvitterar till 2-2 i minut 58 genom #17, Filip Gilbertsson, assisterad av #11, Viktor Wernersson för assist nr 2.

Matchminut 63 drar vår kapten Daniel Jönsson på sig sin tredje utvisning och får därmed lindrigt matchstraff, som sitts av vår #6, Anton Lindberg..#77, Aleksandre Shtele tar över kaptensbindeln.

I minut 73 tar Borås Bandy ledningen med 4-2 genom #97, Joakim Rosén, utan assist.Och i 84:e minuten utökar Borås till 4-2 på straff genom vår #10, Grigoriy "Grisha" Yugasov.

I matchens slutskede får vi ett frislag ca 30 meter från mål, men Nikita Veshchagin tvekar inte utan lossar bössan och skjuter ett kanonskott, matchen är död, 5-2. Vår #8, Nikitas andra mål för dagen, utan assist.

Vi måste bara nämna att Mölndal Bandy tilldöms tre(3!) straffar varav vår eminente målvakt för dagen #1, Jack Holm räddar 2 av 3, där den tredje sjuts över. En grymt bra prestation, utöver det vanliga helt klart!

Två sena återbud pga magsjuka, #22, Hampus Wennström, MV och #95, Philip Karlsson försvarare ställde till det något men ersättare Jack Holm, MV och Joel Bergkvist samt Jakob Rosberg styrde upp mycket och skapade lugn, där hela laget idag skall ha rejält med beröm för en smart och väl genomförd bandymatch.

Nu laddar vi om för träning på kanonis på Bodavallen i morgon och onsdag, för att sedan på torsdag åka till klassiska Sjöaremossen i norra Halland och möta Sunvära SK, och på söndag bege oss till de småländska skogarna för möte med Åby/Tjureda-U.

Ödmjuka och glada för att vi visat hög lagmoral och en enorm arbetsinsats med den första poängen och segern i A-lagssammanhang någonsin mot kompetenta Mölndal Bandy, äntligen kom segern!

Speciellt tack till alla frivilliga som gjorde matchen möjlig att genomföra, och till:

Dagens matchsponsor: Kakservice
Dagens bollsponsor: RF/Sisu Västra Götaland