Materialare: Michél Eriksson och Arne Skoglarsson
Maskot: Oliver Eriksson

Matchen då?

Otterbäckens SK med sin tränare Tomas Andersson hade samlat ihop en fin grupp främst yngre bandyspelare med bla en kvartett från Ryssland inklusive deras fina assisterande spelande tränare Nikolai Borovikov. Men inte bara det utan deras låneavtal med Örebro SK gör dom än starkare. Uppgiften blev med andra ord en rejäl prövning för vår unga klubb med ett i stora delar nytt lag precis sammansatt i stort sätt.

Vår så lovande unga Axel Isberg blev sjuk med kort varsel och det senaste nyförvärvet vi tänkt oss presentera på isen hade inte möjlighet att spela idag, utan istället fick vi finfin hjälp från Norge i form av erfarne räven Nikolay Salin.

Matchen började i ett oerhört högt tempo med hög tidig press från Otterbäckens sida. Vi fick våg efter våg över oss och våra uppspel fastnade allt som oftast i deras snabba aggresiva spelsätt med ideliga spelvändningar mot oss som resultat. Vi sticker upp då och då och i 4:e minuten skapar vi en högerhörna som blir resultatlös. I den 8:e minuten visar vår 17-åriga målvakt Max Rosvall en del av sina kvaliteter då han räddar en farlighet. Men i den 11:e minuten attakerar Otterbäcken i ett av sina otaliga anfall och med ett flippspel gör 0-1 genom Olle Andersson, framspelad av Alexander Beskrovnyi. Motståndarna fortsätter sin offensiv och skapar hörnor och skjuter friskt men Max står pall med försvarets hjälp och allas slit i defensiven. Vi sticker upp igen och i den 13:e minuten avlossar vi ett farligt skott med retur som är nära att resultera. Otterbäcken spelar inte bara energiskt utan ibland rejält tufft, så tufft att Viktor Mardakin får avtjäna 10 minuter i den 24:e minuten.
Spelande tränare Nordén begär Timeout i minut 25 och vi samlar ihop oss med en hel del att ta tag i. Strax därefter är det dax för vår Antony Andersson att stänga igen en åkväg för en "blåtröja" lite väl bryskt enligt domarna som gav Antony 10 minuters vila i fel bås. Minut 26 på tavlan och då tilldöms Otterbäcken sin första av eftermiddagebns tre(3!) straffar. Tufft dömd tyckte vi men ok, domarna träningsspelar dom med....vi får lite skylla oss själva 0-2 lyser därför på resultattavlan.

Borås Bandys snack i timeouten börjar verkligen ge resultat. Hörnor åt båda håll avlöser varandra och vi ställer frågor till motståndarna som dom har lite jobbigt att hantera från och till. Otterbäcken tar ytterligare en 10:a för vålsamt slag i den 34:e och så händer det vi längtat efter, Martin Rundqvist assisteras av födelsedagsbarnet Jakob Karlsson Rosberg och vi har en 1-2 reducering. Så skönt det känns, vi är med igen! I den 41:a på en vänsterhörna dundrar vi bollen i stolpen och trots böljande spel känner vi att vi är med i matchen igen, inte bara på resultattavlan utan i spelet. 1,5 minuts tillägg ger oss en extra chans att kvittera men 1-2 står sig i pausvilan.

Andra halvlek börjar med att Stefan Nordén upplyser den utmärkta domarduon Per Jakobsson och Mattias Öhrn, som påpekar att stora delar av Borås är sena ut till spel, då Stefan utbrister: "De e luuuungt killar, de e ju söööndag, eller???" Viss munterhet infinner sig så istället för en 10:a i utvisningsbåset för den förseningen av laget småler den erfarna domarduon och blåser till spel. För säkerhets skull börjar vi andra mad 12 spelare på plan, tills att undertecknad snabbt tar av Mats Gustafsson som räddar upp det hela.....

Nu händer något riktigt häftigt i spelet. I dryga 25 minuter spelar vi smart, rörligt och aggresivt passningsorienterat spel som gång på gång sårar Otterbäckens försvar. Vi gör mål på flipp, offside enligt två annorlunda klädda på isen men nja, ok då - det blev bortdömt. Hörnor skapas liksom skottvillighet och attacker oftast med farliga målsituatiuoner till följd av det spel som laget presterar.

I den 53:e minuten visar Jakob Rosberg var skåpet ska stå med ett skytte vårt namnet! En kanon i dålig vinkel "upp i taket" assist Stefan Nordén. 2-2 och vi är i kapp. efter ytterligare 5 minuter får Otterbäcken sin andra straff och Max Rosvall gör det smått osannolika och räddar skottet, och returen som Otterbäckens spelare var så säker att sätta. Rune Younan hann störa skytten så där lagom ni vet, men Max - skoja inte - vilken straffräddning eller dubbelräddning!

Efter ytterligare en hörna för motståndarna kontrar vi och efter många passninger spelar Nordén återigen fram en klubbkamrat som säkertr sätter 3-2! Mattias Timan är nu målskytt igen och hela laget jublar.

Fler hörnor, men resultatlösa, och vi spelar oss fram till ett frislag i högercirkeln. En perfekt liten passning från Stefan Nordén till Johan Janebrink som avlossar stora kanonen och det röda nystanet borrar sig in i maskorna, 4-2 är ett faktum!

Bänken och laget på isen känner stolthet och glädje och sannolikt att: "det här vinner vi nu - 0-2 till 4-2, starkt" men direkt efter avslag attakerar Otterbäcken och vi sover lite, minst sagt, och 4-3 i den 69:e genom Elias Sandholm, ass Kristoffer Larsson. Efter den bjudningen börjar vi fundera lite med hög puls och det utnyttjas mer eller mindre direkt av motståndarna. Redan två minuter senare i 71:a kvitterar Otterbäcken 4-4. Snacka om replik på vår ledning.....Mål av Konstantin Luzgin, ass Elias Sandholm.

Matchen lider sakta mot sitt slut, vi vill vinna och bjuder på ett och annat godis men också ett och annat felpass. Det leder tråkigt nog till OBK´s tredje straff för kvällen, och den var solklar. Coach Andersson byter straffskytt och vår målvakt Max är nära men tyvärr rasslar det till i nätet, 4-5 i 83:e minuten. Usch......jobbigt då vi var så nära och i 20 minuter i första och dryga 25 minuter i andra halvlek var bättre än Otterbäckens BK, en kandidat till seriesegern i Div 1 senare i vår anar vi. Vi tackar publiken(ca 20 personer), domare och inte minst de trevliga motståndet för en lärorik och nyttig match. Nu väntar Bäst i Väst Cup 18-19/10. Vi möter Surte BK på fredag kl 17.50, Mölndals BK kl 20.50 och på lördagen kl 13.30 Allsvenska IFK Kungälv och som avslutning sylvassa Skirö AIK från Småland. Alla motståndare är topprankade div 1 lag, IFK Kungälv är Allsvenska och vi nykomlingar i div 2. Vilken härlig utmaning som väntar!