2 februari 2020
17:00

Gillstads SK

Referat: Borås Bandy - Gillstads SK

Efter en stark start på matchen, helt enligt chefstränare Nordéns instruktioner, gick vi upp i en 3-0 ledning efter bara 12 minuters spel. 1-0 i 3:e minuten av en av våra två notoriska målskyttar Mattias Wenstedt, snyggt framspelad av Stefan Nordén på hörna. i 9:e minuten 2-0 läckert av Mattias Timan, assist igen Stefan Nordén. Och direkt i den 10:e minuten 3-0, en ryssvariant av Nikolai Salin snyggt assisterad av vår kapten Rune Younan. Wow vilken pangstart!

Men välutbildade och smarta Gillstad med tre raka segrar i ryggen viker inte ner sig. Reduceringen kommer redan i 12:e minuten efter ett bolltapp och omställning. Magnus Aronsson målar med assist från Melker Handfast.

Matchen stå och väger lite även om vi till viss del dominerar och skapar fler chanser. Sen åker vi på vår första av 6(!) utvisningar då Axel Isberg stoppar ett farligt anfall lite väl bryskt. Andy Svensson i Gillstad utnyttjar den fördelen och i den 28:e matchminuten står det helt plötsligt 3-2. Herr Nordén tas sedan med en 10:a, som vanligt helt obegripligt(:)) men ändå, vi maler på och spelar oss fram till ett läge där vi i 32:a minuten tilldöms straff. Fram glider Mikael Eklköf med den tunga bössan, men lurar helt målvakten och Gillstad genom att passa bållen till en framstörtande Mattias Timan som enkelt sätter 4-2 till folkets jubel! Smart av Eklöf och väldigt effektivt!
Hörnor och frislag åt båda håll under resterande delen av första halvlek men vi ökar på ledningen till 5-2 i den 38:e minuten där vi kanskle fick se "Årets mål" på Boda Isstadion. Mattias Timan flipp-pass sitter perfekt på Mr Eklöfs klubba som på volley(!) stenhårt drar till bollen i nät!! Så oerhört vältajmat och snyggt, gåshuden blandadet med njutning helt enkelt. Var va SVT/TV4 Sporten mfl?

Vi går till halvtidsvila med musik på Bodavallen från vår nya samarbetspartners teknikanläggning på plats för oss att använda idag. Stort tack till Musiklagret i Borås samt vår eminenta egna speaker Stolp Jonas Carlsson!

Andra halvlek börjar och isen ligger blank.

Vi skapar direkt tryck med en hörna som resultat, men inget mål där. I stället kontrar Gillstad igen på eget misstag från vår sida och vips äör det match igen. Minut 47, 5-3 reducering genom Timmy Lindström efter en tilltrasslag situation framför annars så trygga och välspelande Hampus Wennström, vår målvakt för dagen.

I den 48:e minuten utvisas Stefan Nordén igen 10 minuter för något obegripligt och strax därefter tycket Nikolai Salin att Stefan ser ensam ut i utvisningsbåset så han gör Stefan sällskap. 2 rutinerade och riktigt viktiga rävar i saxen, hur ska dert här sluta? Jo vi skapar frislag och flertal hörnor, tvp man kort, då normala lag "tar hem det" så att säga och spelar av tiden, men vi är inget vanligt spelande eller tänkande bandylag! Vi går i stället allt som oftast för ett 6-3 mål, inte alltid skitsmart men effektift om du är ute efter att göra din motståndare förbryllad. Så blev det, Gillstad blev överaskade och tappade delvis det momentum två spelare mer ger i bandy.

Vi väljer i den 71:a minuten att ta en Timeout och prata ihop oss lite och andas. Det som händer är att vi kanske lite bjuder in Gillstad igen men det ändå vi som gör nästa mål och som jag ser det avgör matchen.

6-3, matchminut 87, på straffslag Mikael Eklöf stenhårt till vänster om målvakten Simon Nilsson. Otagbart och såååå skönt!

För ska sanningen fram så presterade Gillstad SK ett riktigt lurigt motstånd under hela matchen! All heder och en riktigt tuff nöt att knäcka!

Så i minut 90 får Gillstad för sig att forcera in en boll framför Hampus som det "slogs om" en stund innan den gick i nät. reducering 6-4 och drygt två minuter kavr av tilläggstiden. I ett anfall av "världsklass" spelar vi bollen som på ett snöre från försvaret upp genom banan med Albin Ekström som i full fart spelar fram Micke Eklöf som alla tror ska skuta sitt tredje men NEJ, Micke lägger en pass snett inåt bakåt till en frispelad Mattias Wenstedt som jublar för sitt andra för dagen och det efter flera veckor i sjuksängen. Härligt och domarna blåser av matchen.

Seger med 7-4.

Serieledning i div 2 Västergötland för första gången i klubbens historia! Med en match mindre spelad dessutom än tvåan Mosserud en poäng efter.

Stabil och lugn debut av Henrik "Silver" Silvferstolpe idag! Jättekul och välkommen "Silver". Henrik spelar en bärande roll i vårt div 3 lag i vanliga fall men stöttar upp här numer också.

Nu laddar vi om för träningar i veckan och en riktig utmaning kl 18.00 nästa söndag. Då spelar vi mot Otterbäcken/Hajstorp i Otterbäcken.

Serien lever rejält och vi tar nu över stafettpinnen, och vi gillar det!