2 mars 2024
13:00

IFK Rättvik BK U19

Referat: Bollnäs GIF BF U19 - IFK Rättvik BK U19

Det var upplagt för fest och fest blev det. Hemmalaget dammade till Rättvik med 8-0 på 80 minuter. Matchen slutade 8-2 och tack vare segern säkrade U19 seriesegern för säsongen. Lagets facit blev 12 segrar på 14 försök och hela 76 plusmål

Seriesegern säkrades mot Rättvik men egentligen säkrades segern redan förra helgen då man nästan vann men slutligen ”bara förlorade med 1 mål” mot Sandviken och såklart även i tidigare fina insatser under säsongen. Där skapades det bra läget inför avslutningen mot Rättvik.

Nervositet
Seger skulle ge serieseger… Det märktes att det var en viktig match för hemmalaget. Spelarna var fokuserade och nervösa före match. När matchen väl drog igång visade sig nervositeten i slarviga passningar och inte så ordnat spel…

Förlösande mål och bandygodis
Hemmalaget fick ett förlösande mål när Philip Hed snappade upp en dålig passning och tryckte in dagens första mål. Efter ledningsmålet förändrades matchbilden och Simon Olsson fick möjligheten att ta revansch på sig själv… Även Måns Olnils och Alvin Einarsson hängde in mål i halvleken och totalt fick hemmalaget bjuda på bandygodis.

Avgörande
Hemmalaget pratade i halvtid om att njuta av resten av matchen eftersom man ledde med 6-0 redan i paus. Andra halvleken innehöll klart sämre nivå på spelet tack vare stor ledning och inte många passningar gick till rätt adress. Hemmalaget gjorde ändå två mål och hade bud på flera. Att gästerna fick in två är av mindre betydelse.

STORT GRATTIS
Vårt U19-lag deltog under säsong i en cup och i en serie. Silver i cupen och GULD i seriespelet är ändå ett riktigt bra resultat. Vi GRATULERAR juniorerna till en fin säsong

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF – IFK RÄTTVIK BF 8 – 2
(6-0)
Mål: 1-0 (7) Philip Hed, 2-0 (22) Simon Olsson (Philip Sirviö), 3-0 (34) Måns Olnils, 4-0 (35) Måns Olnils (Simon Olsson), 5-0 (36) Alvin Einarsson (Simon Olsson), 6-0 (39) Simon Olsson (Måns Olnils), 7-0 (70) Måns Olnils (Oliver Bergman), 8-0 (78) Philip Hed (Anton Hallgren)