19:30

Sandvikens AIK Bandy U19

Referat: Bollnäs GIF BF U19 - Sandvikens AIK Bandy U19

Det blev inget avgörande i U19-serien under fredagen.
Sandviken vann med 6-5 efter hemmaledning 4-3 i halvtid. Det var en tuff uppgörelse med sk mycket känslor…

Det började inte bra. SAIK tog ledningen omgående med 2-0 efter bara 5 minuter. Hemmalaget fick kämpa i uppförsbacke och redan i matchinledningen hade lagen startat en del känsloladdade diskussioner på planen.

Slutspelskaraktär

Det var hett, tätt och livat i arenan. Bra tryck i åkningar från bägge lagen men stundtals klart över gränsen. Bollnäs kom in i matchen tack vare ett av dessa lägen när domaren blåste straff. Philip Heed gjorde att vi kröp närmare och hemmalaget var inne i matchen igen.

Olnils het
Ett snyggt lyft friställde en SAIK:are och de gick upp i en ny 2-målsledning. Måns Olnils visade att han ville vinna och det gav bland annat två fina mål från Olnils klubba 2-3 och 4-3. Däremellan hade 2 x Philip samarbetat fram till 3-3 i ett vackert anfall

Diskussioner
Det var många och långa diskussioner i halvtidspausen och en del heta känslor inför andra halvlek. När den andra halvleken inleddes var det mest bortalaget som hade anfallen till en början. Sen kom några avgörande frekvenser

Olika uppfattning
Mitt i halvleken – 64:e minuten – inträffade en händelse som kommer att diskuteras länge. Domaren valde att ge hemmalagets lagkapten matchstraff i en situation som förvisso såg dramatisk ut men Bollnäs hade en helt annan uppfattning än motståndare och domare. 2 minuter senare gjorde gästerna 4-4 på en hörnvariant.

Bergmans kraftfulla rajd
Sex minuter senare hade gästerna hörna igen. Oliver Bergman tog några kraftfulla skär och snodde bollen – drev iväg i hög hastighet och ytterligare några kraftfulla skär senare så var Bergman fri och sprätte in bollen till ny hemmaledning 5-4.

Avgörande
Bandymatcher brukar sluta med att det görs misstag mot slutet av matchen. Bollnäs gjorde ett par missar i den 77:e minuten och Sandviken fick till 5-5. Därefter höll hemmalaget ett bra försvarsspel ända in i slutet då man slog bort många bollar och till slut – i matchens absolut sista minut så lyckades Sandviken peta in segermålet 5-6 från nära håll…

Fortfarande i förarsätet
Det var ett ”litet derby”, ett toppmöte på juniornivå och sk ”heta känslor”. Hemmalaget hade många frågor efter matchen men faktum kvarstår att Bollnäs, i och med resultatet, alltjämt har allt i egna händer för att säkra seriesegern nästa helg mot Rättvik.

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF – SANDVIKENS AIK BF 5 – 6
(4-3)
Mål Bollnäs: 1-2 (25) Philip Heed (Straffslag), 2-3 (33) Måns Olnils, 3-3 (37) Philip Bergström (Philip Heed), 4-3 (40) Måns Olnils (Anton Hallgren) hörna, 5-4 (75) Oliver Bergman
Utvisning B: 2 x 10 min 1 x 5 min + grovt matchstraff, S: 3 x 10 min