16 februari 2024
19:30

Edsbyns IF Bandy U19

Referat: Bollnäs GIF BF U19 - Edsbyns IF Bandy U19

Bollnäs tog en revansch på Edsbyn och vann seriefinalen med 11-7. Matchen avgjordes redan i den första halvleken när hemmalaget gick från 0-1 till 8-1. I och med segern tog Bollnäs över serieledningen och toppar nu tabellen med 2 matcher kvar att spela

Nöjd coach
- Vi gör en gedigen första halvlek över hela banan. Första halvan av matchen är absolut en av de bästa halvlekarna denna säsong medan vi in andra halvlek inte alls gör en lika bra insats utan vi faller ner och tappar över initiativet till Edsbyn, sa en nöjd coach Anders Heed efter matchen

8 på 25 minuter
Det var 25 minuter i första halvlek som hemmalaget avgjorde matchen. 8 mål trillade in under den perioden och 0-1 blev 8-1 på tavlan. I halvlekens slut släppte man onödigt in ett mål och Edsbyn fick - inte kontakt men lite vittring.

Juniorbandy i andra.
Andra halvlek ägdes av Edsbyn och mycket berodde på att hemmalaget släppte över initiativet till gästerna. Det var onödigt och det glädjande med det var att det kanske blev lite spännande en stund, även om det var lite.

Serieledning och nytt toppmöte om en vecka
ÄNTLIGEN leder vi serien!!! Edsbyn kommer inte att vinna serien. Avgörandet i serien kommer nu att stå nästa fredag - den 23 februari när Sandviken kommer på besök till SBB Arena... Seriesegern kommer att hamna antingen i Bollnäs eller Sandviken...

134 pers
Det är ändå ganska fascinerande att det blir HELT FULLT på parkeringen utanför SBB Arena på en juniormatch. Himla roligt att 134 personer kom och såg matchen

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF – EDSBYNS IF BF -
(8-2)
Mål Bollnäs: 1-1 (16) Philip Heed, Straffmål, 2-1 (20) Philip Bergström, hörnretur, 3-1 (24) Philip Bergström (Anton Hallgren), 4-1 (25) Philip Bergström (Philip Heed), 5-1 (31) Philip Heed (Philip Sirviö), 6-1 (35) Philip Heed, straffmål, 7-1 (36) Philip Bergström, 8-1 (39) Philip Heed (Philip Bergström), 9-3 (54) Philip Heed (Anton Hallgren), 10-5 (76) Philip Bergström (Edwin Johansson), 11-5 (84) Philip Heed
Utvisningar B: 1 x 10 min 1 x 5 min E: 1 x 10 min