2 december 2023
16:45

Bollnäs GIF BF U19

Referat: UNIK / IK Sirius BK - Bollnäs GIF BF U19

HEROISK SEGER efter spektakulär och sen vändning. 3-0 till hemmalaget i halvtid blev 3-4 vid full tid. Philip Hed fick bli stor matchhjälte efter sent avgörande

Fast i första:
Bollnäs hade mycket boll i första halvlek men ju längre halvleken led så fastnade man allt mer i egna satsningar och laget körde fast i hemmalagets försvar allt som oftast. UNIK/Sirius var effektiva och satte verkligen sina chanser så de fick gå till halvtidsvila med 3 måls överläge.

Bollsläpp och bättre lir
Under vilan pratade gästerna om att släppa bollen och att spela på alla spelare. Att gå runt på kanterna visade sig också mycket mer effektivt... Det gav två mål förata 20 minuterna men sedan klarade sig hemmalaget undan påhälsning i sitt egna mål ganska länge, även om gästerna jobbade och slet för att ta sig tillbaka in i matchen

2 snabba av Hed
Det dröjde fram till den 88:e minuten innan Philip Hed fick äran att peta in kvitteringen till 3-3 och bara 93 sekunder senare så klippte samme man in segerbollen för vårt vitklädda gäng. En otroligt skön seger samtidigt som det såklart var en otroligt snöplig förlust för hemmalaget

2:a i serien
Seger innebar att laget befäste sin andraplats i serien men efter några förvånansvärda resultat igår så gick Edsbyn upp i serieledning samtidigt som GT-76 ramlade ner till tredjeplatsen efter förlust i Rättvik. För hemmalaget väntar nu match mot obesegrade Västerås komma helg

FAKTA
UNIK / IK SIRIUS - BOLLNÄS GIF BF 3 - 4
(3-0)
Mål: 3-1 (51) Oliver Bergman, hörna (Gustav Lind), 3-2 (64) Alvin Einarsson (Måns Olnils), 3-3 (87:09) Philip Hed (Oliver Bergman), 3-4 (88:42) Philip Hed, hörna (Anton Hallgren)
Utvisningar: UNIK/S: 1 x 10 min 1 x 5 min BGIF: 2 X 10 min