18 november 2023
17:00

Bollnäs GIF BF U19

Referat: Sandvikens AIK Bandy U19 - Bollnäs GIF BF U19

Med en annan attityd än i Edsby-derbyt och med ett bättre spel över hela banan tog sig U19-grabbarna an den svåra uppgiften att besegra SAIK i Göransson Arena. Gästerna nollade hemmalaget i den andra halvleken och vände 3-2-underläge till stark seger med 3-5 efter en fin insats

Underläge(n)
Lagen gjorde vartannat mål i den första halvleken. Sandviken inledde bäst och fick ta hand om ledningen 1-0. 2-1 och 3-2... Bollnäs släppte dessvärre in mål ganska snabbt efter egna mål och den första halvan av matchen var ett kämpande från undeläge

Vändningen
Oliver Bergman gjorde ställningen jämn i början av den andra halvleken. Sen var det en hård och jämn tillställning fram till minut 57 när Lukas Zetterqvist gav vårt lag ledningen för första gången i denna match.

Spiken i kistan
Måns Olnils fick äran att stänga ner matchen i 90:e minuten när han slog in 3-5 men före det hade Bollnäs försvarat sig föredömligt och klarat anstormningen från Sandviken. En härlig seger för vårt gäng bara 3 dagar efter den mindre lyckade insatsen i Edsbyn

Straff-träning
Mja - det blir nog ingen straffkommendering efter den sköna bortasegern men straffSLAG behöver laget i alla fall träna efter 2 missade "11-meter" i denna fight... Det säger ytterligare en del om insatsen - att vinna med 3-5 och bränna 2 straffslag...

FAKTA:
Sandvikens AIK BF - Bollnäs GIF BF 3 - 5
(3-2)
Mål: 1-1 (22) Lukaz Zetterqvist (Oliver Bergman), 2-2(36) Philip Bergström (Philip Heed), 3-3 (47) Oliver Bergman (Philip Bergström), 3-4 (57) Lukas Zetterqvist (Anton Hallgren) 3-5 (90) Måns Olnils (Anton Hallgren)
Utvisningar SAIK: 3 x 10 min BGIF: 2 x 10 min + 1 x 5 min