9 februari 2023
00:00

Sandvikens AIK Bandy U19

Sista dansen i baktakt för U19

Säsongen är över för U19-grabbarna. Sandviken tog hem bägge poängen i sista matchen då de vände 3-2 i halvtid till 4-7 till slut. Bollnäs lämnar säsongen med 9 poäng på 10 matcher och en plats i mitten av serien.

Ledning i första och i halvtid
I den tjugonde minuten tog hemmalaget ledningen med 2-1 och sedan hade man även ledningen i halvtid efter ett sent mål av Simon Olsson. Halvtidsledningen gav hopp inför andra halvlek och i förlängningen en poängchans

Straffslagsinflationen
Sandviken tilldömdes inte mindre än 4 straffar i matchen men slog bara in 2 av dessa. Hemmalaget fick EN straff och den slog Alexander Celin in. SAIK hann bränna en straff i matchens inledning och även en i början av andra innan man gjorde 2 straffmål och förändrade ställningen till 4-4. När man sedan gjorde ytterligare ett straffmål fick man en ledning som man aldrig släppte

Tack för den här säsongen
U19 tackar för sig efter att ha haft en torftig säsong med endast 10 matcher i seriespelet. Tursamt nog lyckades coach Ringblom ordna så att laget fick deltaga i U17:s Svenska cupen och därmed fick några extra matcher. Laget har varit splittrat med flera spelare som spelat i flera andra lag såsom Rättviks U19 Elit och Järvsö Bandy samt såklart våra egna U17-spelare. Det har i alla fall erbjudits bra träningsmöjligheter och vi hoppas att detta har skapat en bra grund för framtiden. I seriespelet ligger vi just nu trea med en risk att sluta på fjärde plats när alla spelat klart.

FAKTA
BOLLNÄS GIF BF - SANDVIKENS AIK BF 4 - 7
(3-2)
Målen: 1-1 (13) Måns Olnils (Iiro Raukko), 2-1 (20) Oliver Bergman (Måns Olnils), 3-2 (46) Simon Olsson (Philip Bergström), 4-4 (64) Alexander Celin, straffslag
Skott på mål: B 11 (4) - S 26 (7)
Hörnor: B 10 (0) - S 17 (1)
Straffslag: B 1 (1 (1) - S 4 (2)
Utvisningar Bns: 7 x 10 min 2 x 5 min Sviken: 4 x 10 min