11 januari 2023
20:00

Edsbyns IF Bandy U19

Derbyseger för Edsbyn... till slut...

U19-killarna gav obesegrade Edsbyn en riktig derbyfight och det krävdes att gästerna tog i för segern denna gång. Hemmalaget ledde i halvtid och hade ett bra läge inför andra men i andra tilläts Edsbyn att bli det laget som producerade mest och slutligen tog hem segern med 6-9

Trevande inledning men snabb vändning
Bollnäs började trevande och lät Edsbyn ta kommandot i matchens inledning. 0-1 och 0-2 trillade snabbt in och det dröjde fram till den 10:e matchminuten innan hemmalaget tog tag i taktpinnen för första gången. Ett par snygga mål senare hade hemmalaget vänt på matchen redan i den 21:a minuten

07:orna på uppgång
Extra glädjande var 2-2 målet där två av våra 07:or samarbetade vackert och effetktivt fram till kvitteringen. Lysande att laget har utveckling på alla åldrar - ända ner till 3 år yngre än åldern man spelar i. Gruppen går framåt och utvecklas varje dag, varje samling

Bra slut - oturlig inledning
Bollnäs höll ledningen över halvtidsvilan 4-3, vilket kan ha varit en skaplig överraskning för många. Edsbyn vände dock på några minuter i början av andra och redan i 56:e minuten var gästerna i ett tvåmålsöverläge. Matchen svängde målmässigt men inte spelmässigt. Hemmalaget fortsatte att skapa många lägen men det var gästerna som gjorde några, till synes, billiga mål. Kommandot föll över i Edsbyns fördel trots att Bollnäs förtjänstfullt fightades för en kvittering.

Omdiskuterat
I den 75:e minuten gjorde Alex Mårtensson 5-7 och minuten efter skrek hemmalaget på mål men ingen signal kom och istället kontrade Edsbyn in 5-8. Matchen slutade 6-9 och Edsbyn tog sin 6:e raka seger i den här serien... Skillnaden mot förra matchen var dock markant. Bollnäs var många klasser bättre denna gången!

Märkliga fakta
Det noterades 33 (!!!) hörnor - fördelat 16-17 och INGA utvisningar i ett derby... men alltså 15 mål denna gång. Vi kämpar vidare och lär oss mer. TACK till er - över 100 personer - som kom till SBB Arena och förgyllde kvällen från läktaren!

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF - EDSBYNS IF 6-9 (4-3)
MÅL Bollnäs
. 1-2 (10) Iiro Raukko (Philip Bergström), 2-2 (14) Alvin Einarsson (Arvid Croon), 3-2 (14) Philip Bergström (Milo Lindblom) 4-3 (42) Thim Brodin (Odin Ask Stausholm), 5-7 (75) Alex Mårtensson (Thim Brodin), 6-8 (91) Iiro Raukko (Alex Mårtensson),
Skott på mål Bollnäs 20 (6) - Edsbyn 23 (9)