7 januari 2023
11:30

IFK Vänersborg U17

Seger i säsongens första match

U17 tog ett skutt uppåt i tabellen när man inledde säsongen med en fin seger mot IFK Vänersborg. Segersiffrorna skrevs till 8-5 efter 4-3 i halvtid. Man tog därmed revansch på förlusten i Svenska cupen då man föll med 1-7

Stark start
Hemmalaget började bäst och tog kommandot i matchen. 2-0 och 3-1 var ledningar man hade i halvleken som man dominerade från start. VM-klara Philip Bergström noterades för alla de tre första målen. - Vi borde haft ledningen med mer i halvtid, typ 4-0 eller så för vi var klart bättre sa tränare Ringblom efter matchen. Så blev det nu inte utan hemmalaget tappade momentum fullkomligt efter sitt fjärde mål i den 38:e minuten

Vänersborgs period
Gästerna hade sin bästa period i mitten av matchen och höll hemmalaget utanför matchprotokollet i hela 40 minuter. Efter en timeout, där vissa omstruktureringar gjordes, klippte slutligen Edwin Johansson in lagets 5:e mål i matchen på hörna. Under hemmalagets måltorka hade gästerna lyckats producera 3 mål och bortalaget låg i ledningen med 4-5 när Johansson kvitterade. Målet ledde till att de orangeblåa kom igång igen.

Nytt momentum
Giffarna tog ledningen igen 7 minuter senare när samme man gjorde 6-5 och plötsligt gick "proppen ur" för Bollnäs-grabbarna. Fyra minuter senare utökades ledningen till två mål, när Bergman satte sitt andra för dagen. Lite heta känslor med ett matchstraff utdelat gjorde att matchen stod stilla i några minuter innan Bollnäs fastställde slutresultatet till 8-5 i 98:e (!!!) minuten

Starkt trots flera frånvarande
Hemmalaget tog en onödigt svår resa fram till segern men det var ändå en stabil seger sett över hela matchen. Flera spelare hade tvingats lämna återbud de sista dagarna före match så det var inte en helt enkel seger för laget. Segern innebar att man skuttade upp några placeringar i serien och befäste sin slutspelsplats. Kul också att vi äntligen fick ha publik

FAKTA
BOLLNÄS GIF BF - IFK VÄNERSBORG 8 - 5
(4 -3)
Mål: 1-0 (6) Philip Bergström (Thim Brodin), 2-0 (10) Philip Bergström, 3-1 (20) Philip Bergström (Thim Brodin), 4-2 (38) Oliver Bergman (Thim Brodin), 5-5 (78) Edwin Johansson hörna, (Oliver Bergman), 6-5 (85) Edwin Johansson (Philip Bergström), 7-5 (89) Oliver Bergman (Edwin Johansson), 8-5 (98) Arvid Croon (Philip Bergström