14:00

Båstads GIF

Referat: Vikens IK - Båstads GIF

Helgen började med två sena återbud i truppen som inte gav de mest optimala förutsättningarna. Men vi åkte likväl men en stark trupp till Viken och Vikvalla.

Matchen hann nästan bara precis blåsas igång innan vi plötsligt hade tagit ledningen med 1-0.
Boll upp på Benjamin Larsson på högerkanten, som i sin tur slog ett inlägg mot straffpunkten. Där lyckades Benjamin Stefansson först få ner bollen och sen peta den förbi en Viken-försvarare där Tim Andersson dök upp och klippte till på ett tillslag. Mål i matchens första anfall, och de där värsta premiärnerverna kunde lägga sig något.

Resterande del av första halvlek är relativt jämn. Båda lagen försöker spela sig framåt och kommer oftast förbi på kanterna. Viken skapar en del avslut- & inläggslägen på vilka Jonathan Larsson i målet inte behöver anstränga sig nämnvärt. Vi själva har några liknande lägen efter inspel från kanterna men fler mål uteblir.
Annars var det tufft och ofta lite småfult från båda hållen. Det small rejält närkamperna och flera spelare blev liggandes en stund efteråt.

I andra halvlek tog hemmalaget omedelbart tag i taktpinnen och började trycka oss längre och längre ner i banan. Samtidigt blev det långt mellan gångerna där vi faktiskt kunde äga boll i några sekunder.
I mitten utan halvleken skapar Viken 3 nästan identiska målchanser efter låga inspel från kanterna. Men missade inte hemmaspelaren bollen så var Jonathan i målet eller försvararna i vägen och blockade. Strax därefter kom också vår enda stora målchans när Stefansson lyckades ta sig förbi och fick fritt fram ensam mot målvakten. Han rundade men fick då en ordentlig knuff i bröstet av just målvakten och läget försvann. Solklar straff som smått otroligt resulterade i inspark.

Därefter handlade det bara om att skydda målet och sparka långt. Vilket vi gjorde med bravur. Det var inte vackert. Men det var effektivt.
Alla gjorde jobbet. Alla slet för varandra. Till sist var det just det som gjorde att vi kunde få sjunga efter matchen. Att vi gav oss själva en perfekt start på säsongen med 3 poäng. En insats som vi kommer kunna luta oss på i många matcher den här säsongen.
Nu laddar vi batterierna inför hemmapremiären mot Croatia nästa säsong.