22 september 2019
17:00

Bäckseda IF svart

Referat: Sävsjö FF röd - Bäckseda IF svart

Det ville sig inte riktigt för Bäckseda på det snabba konstgräset i Sävsjö. Hemmalaget spelade en snabb och passningssäker fotboll och vann med 6-3. Det var 1-0-underläge efter en period och det var bud på fler mål för Sävsjö, men BIF klarade sig precis undan. I den andra perioden kom vi ut som ett helt annat lag och spelade tajtare med lagdelarna vilket gjorde att vi behöll trycket på motståndarnas planhalva och skapade många fler chanser. Vi gjorde två fina mål där vi verkligen kämpade fram bollen till varandra och plötsligt var det Bäckseda som var i förarsätet med 2-1. Sävsjö skapade inte mycket i den andra perioden men kunde tyvärr kvittera till 2-2 precis i slutet. Sen var det hemmalaget som var betydligt effektivare i sista och snabbt gjorde ett par, tre enkla mål vilket sänkte moralen på de svartklädda. Men vi åstadkom i alla fall en straff som vi kunde reducera på. Det syntes att Sävsjö var mycket säkrare på underlaget och kunde spela runt och skapa chanser. Det rullade mycket snabbt på underlaget och vi var inte vana vid hur vi skulle hantera det. Det blev också mycket springande på den stora planen vilket såklart sög musten ur oss. Vi måste också lära oss att skippa skitsnacket och försöka behålla ett positivt snack inom laget, annars gräver vi bara vår egen grav så fort det går oss lite emot. Det var tyvärr en del såna tendenser idag. Vi tar med oss mellanperioden, den var riktigt bra.