26 april 2024
19:15

Adolfsbergs IK

Referat: Värmbols FC - Adolfsbergs IK

Det blev lika 2 – 2 mellan Adolfsberg och Värmbol när man möttes på fredagskvällen..

Adolfsbergs bästa halvlek i år måste vi nog tilldela den första idag. Ledning 2 – 0, och ett kraftigt övertag i bollinnehav. Och det var Adam Molin, som stack ut mest, och som oroade Värmbol hela tiden. Han sprintade sig loss efter en knapp halvtimme, och sätter bollen under en utrusande målvakt och 1 – 0. Strax efter 2 – 0 av samme Adam och denna gång efter slarv i Värmbols bakre delar och Adam kan blockera en rensning och se bollen hamna i nätmaskorna. Och dessutom två klara målchanser till för Adam. Överbetyg till alla för en felfri första halvlek.

Andra halvlek började jämnt, och både Carl Mohlin och Julius Bengtsson hade några hyfsade chanser, innan Värmbol så sakta började ta över bollinnehav och match, och de sista 20 måste vi säga att de var det bättre laget. Kvitteringen kom i 77:e minuten, och på en andraboll efter frispark inne i straffområdet, och så kom också kvitteringen i matchen sista spark (nick), då David Strömgren kunde göra sitt andra mål för dagen. Då hade bollen dansat på Karl Westdahls mållinje ett antal gånger, och dessutom några farliga hörnor på övertid.

Sebastian Heimeryd tränare Adolfsbergs IK

Känns oerhört tungt och resultatet känns som en förlust, eftersom deras kvittering kommer så sent och matchen sedan var slut. Annars är jag stolt över grabbarna, som gör årets bästa halvlek under den första. Sedan vet vi att de kommer chansspela och trycka in bollar i boxen, och det gör de bra – påminner om matchen här ifjol. Sedan missar vi nog lite när vi ska spela oss ur deras presspel och kanske slarvar vi lite här också.

Startade Karl Westdahl, Axel Hildingsson, Philip Hjalmarsson. Filit Tamer, Carl Lind, Adam Pragnert, Liam Lund, Hannes Lundström, Carl Molin, Adam Molin, Julius Bengtsson

Ersättare: Jonathan Andersson (MV) Hannes Nygren (82), Jonathan Westergren, Melvin Westlind (85), Kevin Danielsson, . David Funck (77)