Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Zenith A-lag Herrar Innebandy

Följ

A-lag Herrar Innebandy

Följ oss för uppdateringar
Följ
IK Zenith
Innebandy
A-lag Herrar Innebandy
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Lidköping 22 19 1 2 58
2 Stenungsunds IBK 22 13 3 6 43
3 Mölndals IBF 22 13 1 8 40
4 Varla IBK 22 11 3 8 38
5 Floda IBK 22 10 3 9 36
6 IK Zenith 22 9 4 9 33
7 Fristads GoIF 22 8 4 10 29
8 Pixbo Wallenstam IBF 22 8 3 11 27
9 IBK Alingsås 22 7 4 11 26
10 FBC Partille 22 6 5 11 24
11 Herrestads AIF 22 6 2 14 21
12 FBC Sisjön 22 4 3 15 15

Match

Herrestads AIF

5 - 6
Agnebergshallen
28 september 2018
19:30

IK Zenith

Referat

Referat: Herrestads AIF - IK Zenith

Fredag kväll och bortamatch i Uddevalla mot nykomlingarna Herrestad.
Tre enkla poäng att ta med sig hem till Göteborg? Nej, det skulle visa sig vara en jämn fight.

För några veckor sedan fick bägge lagen känna varandra på pulsen då vi drabbades samman i en träningsmatch i den anrika Björlandahallen. Då gick Herrestad vinnande ur den kampen. Revanschlusten fanns alltså där inför detta möte.
Inför kvällens match kunde vi matcha ett fullt lag. Det innebär 3 femmor med olika spetskompetenser som alla skulle visa sig bli väldigt värdefulla för att få med sig tre poäng hem.
Matchen inleds med att lagen känner på varandra. Efter de tidigare mötet har man hyfsad koll på varandras styrkor och svagheter. Herrestad känns något piggare till en början och har flera farliga chanser till ett första mål men våran målvakt, Adam Gustafsson, gör några räddningar i den högre skolan som håller oss kvar i matchen.
Istället är det Hugo Falck som påpassligt petar in ledningsbollen till bortalaget. 0-1 efter ca 10 min spel och en härlig start för de grönklädda laget. Matchen svänger fram och tillbaka med chanser åt bägge hållen.
Alexander Sandberg har ett handledsskott i ribbans överkant som är det farligaste som händer fram till att motståndarlaget åker på matchens första utvisning, 2 min för slag. I powerplay får Zenith ett frislag i bra läge framför motståndarnas mål. Pass - skott - mål!
Björn Lindqvist skott letar sig in och vi har ledningen med 1-2 när ca 1 min och 40 sek återstår.
Ett resultat man tror ska stå sig perioden ut men med en halv minut kvar vinner Zenith tillbaka bollen. Man håller i bollen för att hitta periodens sista chans och hittar en fri Hugo Falck längs kanten som passar in till Björn Lindqvist i höga slottet som pangar in 1-3 till bortalaget.
De återstående 13 sekunderna spelas av och vi går till pausvila i ledning.

Andra perioden inleds och på 6 min har hemmalaget både hunnit reducera och kvittera till 3-3.
Tung start, såklart. Men Zenith viker inte ned sig.
Årets upplaga av herrlaget visar att man har vuxit till sig från förgående säsong och lyckas återfå kontroll på matchen för att återigen börja spela den innebandy man kan. Herrestad spelar med en hög press men Zenith spelar sig ur den flera gånger.
När man inte lyckas spela sig ur hittar man andra lösningar som undviker att motståndarna får billiga mål med sig. Backparet Jacob Andreasson och Alexander Sandberg spelar föredömligt matchen igenom och är riktigt stabila, tunga och svåra att möta. När klockan står på 17.24 kommer matchen sjunde mål. Zenith återtar ledningen efter en diagonalpass till Fredric Clywersköld som lobbskjuter in ledningsmålet, 3-4. Resultatet står sig perioden ut.

Tredje perioden startar och det är nu det ska avgöras. Tempot höjs upp, närkamperna blir hårdare och våra psyken ställs på prov rejält. Vikten av att få nästa mål med sig är påtaglig i bägge lagen. Lyckligtvis är det Zenith som sätter nästa mål. Man utökar sin ledning till 3-5 efter att Erik Nordgren avlossat sin kanon till slagskott.
Om han siktade på Hugo Falck eller inte låter jag vara osagt men Hugo Falck styr in bollen med bröstet och vi har ledningen med två mål när knappt 7 minuter återstår av matchen. Men bara en halv minut senare reducerar Herrestad till 4-5 och matchen lever i allra högsta grad.
Herrestad pressar nu Zenith ännu hårdare till att göra misstag. Återigen står våra backar för fantastiskt bra prestationer när man inte låter Herrestad erövra bollen i våran zon.
Att vi sen har rivjärnen Edvin Karlsson, Måns Jansson och Felix Jansson som låser fast bollen i offensiv zon efter våra rensningar, det är så man vinner matcher.
Kedjan med dessa tre herrar springer, spelar fysiskt och vinner boll flera gånger under matchen. Det kan omöjligt kännas bekvämt att möta dom.
Med ca 2 min kvar plockar Herrestad sin målvakt i hopp om att få in 5-5 och ta matchen till förlängning. Zenith har dock koll på läget och bryter bollen efter en misslyckad passning från Herrestad. Fredric Clywersköld passar gentlemannamässigt över bollen till Sebastian Gustafsson som lugnt lägger in 4-6 till Zenith och avgör matchen, eller?
9 sekunder senare reducerar Herrestad efter direktskott på en fin diagonalpass. 27 sekunder kvar och matchen är långt från avgjord. Med 13 sekunder kvar får Herrestad frislag i ett bra läge efter att vi tagit en utvisning för slag. Men man misslyckas med att göra något kreativt av den chans man får och Zenith kan döda dom sista sekundrarna innan klockar ljuder. 3 underbara, och viktiga, poäng tas med hem till Göteborg!

Efter matchensnack:
Adam Gustafsson, vår målvakt som har kommit in och fyllt kostymen som förstemålvakt på ett grymt bra sätt. Mot Sisjön var han vass, mot Herrestad var han en vägg. Välförtjänt får han motta lagets interna vandringspris, baskern, som matchens lirare. Bild finns på lagets Instagramkonto, @IKZenithherrar.
Laget, IK Zenith har denna säsong hittat en riktigt fin balans i sin trupp. Vi har både offensiva och defensiva krafter. Vi har dessutom utvecklingspotential på flera områden som fungerar bra idag men som kan bli ännu bättre. 5 plockade poäng av 6 möjliga är en riktigt bra start. Vi kommer inte bromsa nu, vi lägger i nästa växel.
Herrestad då?
Jodå, en vass och pigg nykomlig som har ett bra grundspel och flera skickliga individer. Rasmus Blomberg och Dennis Lindblom är två herrar som står för bra prestationer matchen igenom. Fjolårets skyttekung Dennis Hjoberg har inte riktigt kommit igång ännu, men där har man sparkapital. Herrestad kommer inte bjuda något lag på poäng, det är en sak som är säker.

Nästa match är på hemmaplan i borgen, Björlandahallen.
Vi tar emot Pixbo Wallenstam IBF. Lördag 6e oktober kl 14.00.
Vi hoppas, som vanligt, att våra publik kommer ner och stöttar oss. Det betyder mycket för oss och ger oss tändvätska som ibland kan vara skillnaden på vinst och förlust.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Albin Jangeborg 1 0 0 0 0
Alexander Sandberg 1 0 0 0 0
André Schoultz 1 0 0 0 0
Andreas Jillgart 1 0 0 0 0
Björn Lindquist 1 0 0 0 0
Edvin Karlsson 1 0 0 0 0
Erik Nordgren 1 0 0 0 0
Erik Theander 1 0 0 0 0
Felix Jansson 1 0 0 0 0
Fredric Clywersköld 1 0 0 0 0
Hugo Falck 1 0 0 0 0
Jacob Andreasson 1 0 0 0 0
Kristoffer Åhlin 1 0 0 0 0
Martin Söderberg 1 0 0 0 0
Måns Jansson 1 0 0 0 0
Rasmus Björkner 1 0 0 0 0
Sebastian Gustafsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Adam Gustafson 1 0 0 0 0 0 0
Nicolas Flathman 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 jan 2019, 14:00 IK Zenith - Herrestads AIF 6 - 5