FBC Sisjön

Referat: IK Zenith - FBC Sisjön

Vinst i seriepremiären!

Äntligen seriepremiär och FBC Sisjön på besök.
Ett lag som vi senast mötte i Björnslaget för ett par veckor sedan där vi kunde kliva av som segrare.
Förutsättningarna kunde kanske varit lite bättre då vi idag saknade 3 viktiga pjäser och vår coach fick laborera en del på vägen för att hitta rätt.

Matchen i sig är en ganska typisk premiärmatch som innehåller allt från flipperspel till vackra kombinationer där vi inledningsvis kanske ägnar oss mer åt det första. Säkert nerver som spökar ihop med att vi inte riktigt hittar rätt i de nykomponerade femmorna.

Första perioden är en ganska jämn tillställning där bägge lagen står upp bra i sitt försvar och inte släpper så mycket chanser. Även om Sisjön noteras för ett övertag i skottstatistiken så är ändå våra chanser lite hetare och farligare, så när väl första målet kommer och det är Sisjön som lyckas med bedriften känns det lite orättvist.

Andra perioden är en lite öppnare tillställning där lagen bjuder på lite mer lägen. Tyvärr är det återigen Sisjön som hittar kassen efter ca 8 minuters spel, detta med en genomspelning genom hela vårt lag och skarvar in bollen bakom en chanslös Adam. Chansen till reducering såg ut att komma efter 10:45 då Sisjön drog på sig en U2 för hårt spel men istället så tappar vi in en kasse i PP och Sisjön har 3-0 på tavlan.
Ny chans till reducering kommer efter 15:55 när Sisjön drar på sig nästa U2 och äntligen kan vi genom Söderberg trycka in reduceringen 1-3.
Tyvärr blir glädjen kortvarig och redan dryga minuten efter sätter Sisjön in 1-4 efter en upprullning som hette duga. Som väl är replikerar vi genom Björn bara minuten senare och vi kan gå till periodpause med underläge 2-4
För att sammanfatta perioden så har vi fått upp tempot och skapar betydligt mer än i första och tar över allt mer även om Sisjön vinner perioden.

Tredje perioden inleds och redan efter 1:50 så får Edvin in ett backhandskott som via motståndarklubba lobbar över målvakt och in i mål. Ett klassiskt välförtjänt skitmål efter mycket slit ger så mycket energi :)
Spelet har öppnat upp sig betydligt och lagen bjuder upp mer, viss fördel till vår favör där vi skapar ordentligt med oreda i Sisjöns zon.
Det känns som om Sisjön är mer inställda på att försvara sin ledning och försöker att ta tillvara på de kontringschanser som bjuds. Men med Adam som storspelar i kassen och stänger igen de lägen som blir så blir deras försök resultatlösa. Det förlösande kvitteringsmålet dröjer dock ända fram till 16:e minuten då André sätter ett skott i nättaket efter ett frislag och äntligen ikapp och kvitterat.

Resultatet står sig matchen ut och vi har förlängning.
Förlängning blir en ganska öppen tillställning där vi tillslut får en spelvändning efter skottäck av Alex framför öppen kasse och Björn kan trampa över hela plan och hänga in den bakom Sisjöns målis. Noterbart är att Sisjön fått in en mycket bra förstärkning i sin målvakt Johannes Karlsson som också välförtjänt blev utsedd till matchens lirare i Sisjön.

I Zenith gick priset till Andrè Schoultz men även Adam Gustafsons insats bör nämnas.
Sammantaget ett rättvist resultat där vi kanske egentligen borde haft 3p och definitivt förtjänade 2p om man ser till matchen som helhet.
Grymt härlig laginsats och man kan bara imponeras av moralen i detta lag anno 2018/19.
Vi viker inte ner oss, vi tror på det vi gör och gör det som ett lag!