12 maj 2024
16:00

Karlslunds IF FK

Referat: Yxhults IK - Karlslunds IF FK

Bra start för YIK mot detta Karlslunds IF FK, som man mött ett antal gånger genom årens lopp. Redan i den sjunde minuten får Isa Olofsson Lindberg chansen efter fin framspelning av Agnes Hagström, men inget mål den gången. I den tjugoandra så kapas Agnes rejält strax före straffområdet och här luktar det målchansutvisning, men inte ens ett gult kort tar domaren fram. Flera händelser i första borde givit gula kort till KIF, men så skedde inte. I trettiosjätte får YIK en hörna bra slagen av Tyra Ernkrans och med full fart språngnickar Alicia Lindqvist Parbratt bollen i mål helt otagbart för gästernas målvakt. 1-0 i paus och YIK det klart bättre laget..
Andra halvek och ett antal byten i YIK förändrade snabbt bilden och KIF fick allt mer att säga till om, men två bra omställningar i sextionde skapar friläge för Isa Olofsson Lindberg som gör 2-0 och Tyra Ernkrans vill inte vara sämre, när hon får en liknande chans i sextioandra spelminuten och gör 3-0 ett resultat som stod sig matchen ut. En match med tråkig avslutning, då Isa Olofsson Lindberg får två rejäla smällar och blir liggande med svåra smärtor i bröstkorgen, så att ambulans fick tillkallas. Efter en lång stunds behandling kunde sedan Isa ta sig med hjälp till omklädningsrummet och hemmet i Kumla.