14:00

Hallby

Referat: Waggeryds IK - Hallby

Andra omgången i DM spelades på söndagsmiddagen och Hallby stod för motståndet.
Efter en lite onödig förlust mot NIK i första rundan var vi idag riktigt taggade.
Hallby var ett bra lag med flera duktiga spelare. Dom var också fysiskt starka och matchen igenom var det kamp om i princip varje boll.
WIK tog kommandot direkt och det dröjde inte länge förrän Jonte med lite tur satte dit 1:an på ett skott utanför straffområdet.
2-0 kom också genom Jonte som riktigt snyggt nickade in bollen. Resten av halvleken var spelmässigt rätt jämn, det var mestadels kamp mitt på plan och det skapades inte så många chanser.
I andra gick vi ner på en 4-4-2 uppställning samtidigt som Hallby gick på med 4 anfallare. och dom satte också lite tryck mot vårt mål.
En bit in på andra hade gästerna en jättechans men Tobbe gjorde en "TV" räddning och kort därefter gör vi ett riktigt fint mål som taget ur instruktionsboken. En längre boll från dom bakre leden når Stork som avancerar och slår ett stenhårt inlägg på marken. Där dyker "gubben i lådan" Kebede upp och direkt med vänsterfoten vinklar han in bollen helt otagbart för målisen.
Snyggt!
Gästerna reducerar efter ett av få misstag i mittförsvaret men det stör inte våra killar nämnvärt.
När vi nätar för 4:e gången den här eftermiddagen så är i princip segern i hamn. Vi rullar in ytterligare två bollar innan domarens pipa ljuder för full tid.
I dagens match kan man inte annat än att berömma kollektivet. Vi gör en gedigen match och även om det blev lite för stora siffror så var WIK det bättre laget.
Det var skönt att se att vi stod pall i 90 minuter och att vi idag gjorde mål på våra chanser. Det är också roligt att vi har ytterligare några killar som har potential att slå sig in i laget.
Vi har helt klart en spännande säsong framför oss.
3:e och sista omgången i gruppspelet spelas förmodligen i maj.