Assisterande domare: Qossai Douba (AD1) och Nezar Alsayed (AD2)
Matchtruppen: Nikolay, Martin, Andreas, Sebastian, Marco, Christoffer, Edvin, Colin, Per L, Philip, Olle, Gustav, Anton, Johan, Mahamat och Mikael.

Startelvan: Nikki, Philip, Kigge, Sebastian, Marco, Gustav, Edvin, Colin, Anton, Johan och Mikael.
Avbytare: Martin, Andreas, Per L, Olle och Mahamat.
Varningar: Marco, Johan, Anton och Philip.
Assisterande tränare: Christoffer Nilsson och Per Johansson Lövhaugen.
Lagledare: Putte Persson och Luis Alter

1-0 Anton Wallin (35)
2-0 självmål (54)

Det märktes att det var en väldigt viktig match för bägge lagen, matchens första fem minuter var väldigt avvaktande, vi fick stå och rulla bollen i backlinjen rätt ostörda. Vi skulle få matchens två första avslut och det var Edvin som nickade ett inlägg från Anton efter en fin samarbete med Johan men målvakten räddade, detta i den 6:e minuten. Tre minuter senare så var det Philip som slog ett inlägg som Edvin (tror jag det var) nickade över. Minuten senare så fick vi ett inkast som Philip tog Anton slog en fin passning mellan deras mittbackar Colin fick bollen för långt ifrån sig och målvakten hann ut och räddade.

Detta blev lite av en signal för gästerna som började pressa högt upp och det var något som vi hade tänkt göra själva men tack vare en hel del inkast så fick dom grepp på oss. Som vi visste på förhand så är Skoghall väldigt svåra att tas med på fasta situationer och framförallt just på dom långa inkaster. Det var främst på detta sätt som det kändes oroligt.

I den 15:e minuten fick dom frispark i bra läge, bollen tar på någon och hamnar vid fötterna på en Skoghallspelare men när han ska ta avslutet så hinner Sebastian rensa bort bollen. Vi försökte också pressa högt när tillfälle gavs men det var sällan vi lyckades. Men när vi väl lyckades så blev det farligt som vid den 20:e minuten när Colin pressade och vann bollen och slog en fin passning till Johan, som tyvärr kom i för nära målvakten och dessutom i en snäv vinkel, målvakten räddade Johans avslut.

Vi hade svårt med deras inkast och i den 23:e minuten så prickade dom stolpen med ett långt inkast. Vi stack upp då och då, det fanns stora ytor i deras 3-5-2 formation, det var precis dom ytor som Philip hittade Anton inne i straffområdet men avslutet smet utanför stolpen. I den 30:e minuten kom Skoghalls måltjuv, Amir, genom i en misstänkt offside position men Nikki räddade.

Lite mot matchbilden så tar vi ledningen genom Anton. Det började med att Anton slog ett långt lågt inlägg mot bortrestolpen där Micke passade tillbaka till Anton mot den bortrestolpen och Anton placerade bollen i det bortrestolpen, 1-0 i den 35:e minuten.

Målet tog hårt på gästerna samt så började deras ork att avta och dom orkade inte sätta samma press som tidigare. Runt den 40:e minuten sköt Anton utanför och tre minuter senare fick vi en indirekt frispark, vi petade bollen lite åt sidan och sköt men bollen blockerades av muren. 1-0 i halvtid var kanske inte den mest rättvisa resultatet men som jag brukar säga så är fotboll sällan rättvist och vi har haft våra beskärda del av den orättvisa denna säsong.

Vi gjorde två byten i den 50:e minuten, Olle och Andreas byte av Micke och Kigge. I den 53: e minuten fick vi en hörna bollen hamnade till slut hos Sebastian som sköt tätt utanför. Det hann gå två minuter innan vi fick en ny hörna, Philip tog hand om den och skickade in den mot första stolpen där en Skoghallspelare nickade in i eget mål, 2-0 var ett faktum!

Resten av matchen blir det mycket lite spel på, mängder av frisparkar och en del varningar och även en del uteblivna varningar, tycker att dagens domare är en bra domare men idag så anser jag att han tappade matchen något och det på grund av en ojämn nivå. Sen ska det sägas att spelarna inte heller hjälpte till, det var en del eftersläng och mycket gnäll!

I den 57:e minuten så hade vi läge för 3-0 men det blev en strumprullare till avslut som inte gav målvakten problem. Johan bytes ut runt den 67:e minuten då han redan var varnad och hamnade i några situationer som gästerna skrek på varning och när domaren sa till Johan så var det läge att byta, in kom Per L.

Gästerna lyfte fram allt flera spelare ju längre matchen led och skapade några chanser. Som i den 72:a minuten när vi täckte ett skott till hörna. Colin hade en delikatess i den 75:e minuten när han klackade bollen till Edvin som var hårdbevakad och bara fick fram stortån när han sköt men målvakten räddade. Kort därefter så bytes Martin in istället för Anton som började få känningar i ryggen.

Även Mahamat fick hoppa in runt den 87:e minuten istället för Philip som kände av ljumsken och hade precis fått en ful tackling. Mahamat gick upp på topp, Edvin tog ett kliv ner och Gustav gick ner som högerback. Vi skapade några halvchanser, Martin kom fel till ett inlägg som kunde ha resulterat i 3-0. Mahamat hade också en chans men träffade bollen fel när han stod i bra läge. Det sista som hände i matchen var att Skoghall prickade stolpen med en slängnick. En otrolig skön lättnad när domaren blåste av matchen.

Inget är klart men nu har vi 9 poäng ner till nerflyttningsplatsen och 5 ner till kvalplatsen. Det återstår att spela om 9 poäng!