Assisterande domare: Birhat Jasim (AD1) och Joel Carlberg (AD2).
Matchtruppen: Nikolay, Pelle, Simon, Leo, David, Edvin, Colin, Sebastian, Martin , Arizio, Johan, Mikael, Rasmus, Philip och Marco.

Startelvan: Nikki, Simon, Marco, Sebastian, Edvin, Philip(66), Alexandre, Johan(K)(57), Colin, Mikael och Arizio.
Avbytare: Martin, Leo, Pelle, David(57) och Rasmus(66).
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter

1-0 Alexander Netterhall (39)
1-1 Philip Erlandson (43)
2-1 Joar Duhs (83)

Tung förlust idag, även om vi gav hemmalaget 45 minuters försprång så skapade vi tillräckligt för att åka hem med tre poäng!

Vi inledde matchen piggt, redan i den 2:a minuten hade Arizio, Micke och Philip en fin kombination som slutade med ett skott utanför av Philip. Fyra minuter senare så ställde vi om snabbt efter en hörna mot oss där Alex hittade Colin på sin kant och ynglingen drev bollen inåt och sköt målvakten gjorde en fotparad och räddade till hörna, en av många som var tämligen ofarliga idag.

I den 9:e minuten åkte vi på den första av otaliga kontringar idag där en av hemmalagets spelare kom fri mot Nikki som räddade. Detta gjorde att vi blev något ängsliga och den pigga inledningen bytes till osäkerhet och vi (hela laget) försvarade oss dåligt på ett sätt som vi aldrig gjort hittills.

Jag tappade räkningen till slut men det var otaliga gånger vi tappade boll tack vara felpassningar som gjorde att hemmalaget kom i rättvända i snabba omställningar. Det hände i den 9, 16, 28 och 36:e minuterna alla tillfällen rädda Nikki oss. Vi hade några lägen också minns ytterligare en fotparad av målvakten på ett skott från Micke i den 20:e minuten, Colin såg också deras målvakt göra ännu en räddning i den 22:a minuten. I den 23:e minuten nickade vi över på en fin inlägg av Philip.

Det största skillnaden i anfallsspelet var nog att vi gav bort bollen och dom spelade mer rakt. I den 39:e minuten tog hemmalaget ledningen, en hörna som faller i smeten mellan en drös av spelare, målskytten står ensam på mållinjen i en klar offside när bollen till slut når honom och han behövde bara peta in bollen i målet, ofarbart att den assisterande domaren inte såg detta.

Vi hinner kvittera innan halvtid när vi fick en frispark i den 43:e minuten, Philip slog den och den gick rakt i mål, något av en målvaktstavla. Innan domaren blåste av för halvtid hann vi återigen tappa bollen och ge dom ännu ett friläge som Nikki räddade.

Andra halvleken är det bara vi som ville vinna, hemmalaget kändes trötta och även nöjda med resultatet. Vi kommer ut med en helt annan attityd och redan i den 47:e minuten kunde vi ha tagit ledningen, Johan hittade ut till Colin som slog en kanon inlägg som Micke nickade helt rätt ner mot gräsmattan strax framför målvakten men målvakten lyckades klämma bollen mellan sina ben. I den 52:a minuten så sköt Johan utanför straffområdet målvakten räddade med foten och hade turen att bollen gick i en båge och kunde få händerna på bollen precis framför en ensamstående Colin.

I den 57:e minuten så hade vi en hörna den gick förbi alla längs målet och vid den bortrestolpen så är Johan helt ensam och ska bara springa in med bollen men den fastnade mellan hans ben och domaren blåste av för att han tyckte Johan låste bollen. Johan tvingades utgå in kom David.

I den 60:e minuten så hittade Arizio Colin som drev bollen några meter innan han avslutade men målvakten stod rätt återigen. Fem minuter senare hade Edvin och Colin en fin samarbete som slutade med ett lågt inlägg av Colin mot straffpunkten, Micke vänder om och sköt men skottet blockerades. Minuten efter så gick det inte längre för Philip och han tvingades utgå in kom Rasmus och Sebastian fick ta ett kliv upp som mittfältare.

I den 74:e minuten gick Sebastian på en soloräd, han dlog ett lågt inlägg mot straffpunkten där Alex i bra läge sköt över. Där och då kändes det som att vi skulle kunna fortsätta spela till imorgon och vi skulle inte lyckas göra 1-2 målet!

Om 1-1 kändes som en förlust för oss och som en vinst för Hovet som kändes som sagt väldigt nöjda med poängen ju längre matchen led. I den 83:e minuten i en av väldigt få besök på offensivplanhalva lyckades dom göra 2-1 efter en långboll upp till enda hemmaspelaren, mer än så behövs det inte! Killarna försökte få till en kvittering men sanningen är den att vi sista 5-8 minuterna inte mäktade med att skapa målchanser.

Fotbollen är sällan rättvist och idag fick vi smaka på den klyschan! Gör vi inte mål på våra chanser så är risken stor att motståndarna gör det och även den klyschan fick vi smaka på idag.

Till motsatsen till Skoghallsförlusten så kan jag bara tacka killarna för att dom gav allt dom hade och inte hade. Flertal av killarna spelade med skavanker och har vi en så tunn spelartrupp som vi har och på det saknade vi bla Per, Kigge, Andreas, André, Anton och Olle så är det svårt att kräva mer. Jag som sportchef får ta på mig detta när jag inte lyckats bredda vår spelartrupp.