Assisterande domare: Denis Sekula(AD1) och Mohammed Al-Hajamy(AD2)
Matchtruppen: Nikolay, Oscar M, Leo, Simon, Pelle, Christoffer, Andreas, Edvin, Colin, Sebastian, André, Anton, David, Johan, Mikael och Arizio.

Startelvan: Nikki, Simon, Andreas, Kigge(54), Edvin, Sebastian, André, Anton(72), Colin(65), Mikael och Arizio.
Avbytare: Leo(65), Oscar M, David(54), Pelle(72) och Johan.
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

0-1 Philip Sjöholm (12)
1-1 Mikael Einarsson (53)
2-1 Mikael Einarsson (68)

Ja vad ska man säga? Vart ska man börja? En otrolig laginsats idag, vi saknade Per, Marco, Philip, Olle, Alexandre, Rasmus, Martin och Alfred (dom första fem är ordinarie). På det så spelade Anton och Kigge halvskadade och Colin och Edvin som tog studenten igår!

Tycker vi öppnade matchen piggt, redan i den 3:e minuten fick Anton iväg ett avslut som målvakten räddade till hörna. Karlskoga fick en frispark i den 9:e minuten som Nikki fick göra en fin räddning. Karlskoga skulle ta ledningen i den 12:e minuten, vi är i anfall och tappade bollen runt straffområdet och dom ställde om snabbt och vi kom aldrig till rätta och 0-1 var ett faktum.

Dom följande tio minuterna låg vi nästan på teknisk knockout då vid två-tre tillfällen hände samma sak vi är i anfall och tappar bollen och dom ställde om snabbt, vår tur var att dom inte gjorde något mer mål. Först runt den 25:e minuten fick vi iväg ännu ett skott denna gång genom Arizio men målvakten räddade utan problem. Vi sökte Arizio väldigt mycket i hopp om att han skulle göra det vi inte gjorde som lag. Anton var också väldigt het idag inte bara offensivt men även defensivt då han återerövrade mängder med bollar.

Vi började sätta vårat spel mer och mer och matchplanen började sitta, vi ville attrahera deras lag mot våran vänsterflank för att sedan hitta Colin ute till höger, men just den passningen uteblev under första halvleken. Vi är nära kvitteringen när deras målvakt rensade en boll rakt på Mikael och bollen är på väg mot målet men vinden tar tag i bollen och den går utanför, detta i den 34:e minuten. Två minuter senare blir Anton nersparkad i vad jag tror är inne i straffområdet men dagens domare tyckte inte det ens var frispark. I den 38:e minuten tar Sebastian en frispark som en försvarare skarvar mot egna målet och målvakten lyckades rädda via ribban. I sista minuten överlappade Edvin Colin och fick iväg ett skott som målvakten räddade till hörna.

Under halvtidsvilan så påpekade Afonso att det var bara det där lilla extra som saknades för att vi skulle vända på matchen. Matchplanen som jag nämnde var en sak som togs upp, vi gjorde allt rätt förutom den sista passningen, vikten av att få spelet att gå lite snabbare. Inga byten gjordes även om det fanns en och annan som gärna hade blivit utbytta på grund av trötthet.

Vi är oerhört nära att kvittera i den första anfallet i 2:a halvleken, Anton seglade genom och passade till en ren Mikael som sköt över. Kvitteringen skulle komma i den 54:e minuten genom Mikael, Arizio slog ett inlägg som Mikael sköt högt upp i nättaket! Kigge tvingades utgå på grund av skada in kom David, Sebastian tog en kliv neråt bredvid Andreas, Colin steg inåt bredvid Anton, André en steg ner som defensivmittfältare och David gick in som ytter, ja ni ser själva vilka positionsändringar vi tvingades till.

Karlskoga började satsa framåt igen och under en 2-5 minuters period fick dom två mål underkända, den första på grund av offside och den andra för ruff och frispark till oss. Det var här som domaren började tappa kontrollen över matchen då det blev allt mer grinigt ute på plan.

Colin var helt slutkörd och bytes ut in kom Leo runt den 65:e minuten. Dom följande två minuterna hade vi två skott mot mål genom Arizio och Anton, Antons skott var värt ett bättre öde den gick precis utanför! Men målet skulle komma i den 68:e minuten Arizio testade ett avslut som touchade ut och på hörnan efter lite studsar hit och dit lyckades Mikael återigen sätta den högt upp i nättaket och vi hade vänt på underläget!

Kort därefter blir Anton fult nersparkad återigen med domarens acceptans, Anton tvingades utgå in kom Pelle. Pelle som gjorde A-lagsdebut i seriesammanhang. Återigen tvingades vi ändra en del och det blev tillslut en 4-5-1 formation med ett mittfält med Leo, Pelle, David, André och Arizio.

Det skulle bli långa sista 20 minuter, vi tvingades backa hemåt och försöka spela på säkerhet, vi hade inte ork för att fortsätta pressa högt som vi gjort fram tills dess. Karlskoga lyfte upp mer och mer folk men hela laget försvarade sig på ett mycket bra sätt och gästerna hade svårt att skapa målchanser. Det var på fasta situationer som dom hotade oss, men Edvin, Andreas, Sebastian och Simon kändes hur trygga som helst med god hjälp av resten av laget!

Tror att enda riktiga chans som Karlskoga fick kom i den 81:a minuten efter en bolltapp och ett lågt inlägg gick längs vårt mål men ingen motståndare var i närheten för att trycka in bollen i målet. Domaren la till fem minuter som skulle visa sig bli åtta under dessa minuter lyfte dom upp sin målvakt vid två tillfällen och i den andra så nickade målvakten i burgaveln. Vi fick ett sista läge att döda matchen men målvakten nekade Mikael möjligheten till ett välförtjänt hattrick!

En otrolig skön seger och killarna visade en enorm lagmoral idag! Oerhört viktigt seger för våran del! Jag får avsluta med att be om ursäkt för att tekniken strulade så andra halvleken inte kunde sändas på vår Youtube kanal.