Matchtruppen: Nikolay, Martin, Per, Marco, Simon, Rasmus, Andreas, Leo, Christoffer, Sebastian, Olle, Alexandre, Anton, Arizio, Johan och Mikael.

Startelvan: Nikki, Per, Kigge(46), Marco, Rasmus(68), Alex, Sebastian(K)(74), Olle, Arizio, Mikael(46) och Johan.
Avbytare: Martin, Leo(74), Simon(68), Andreas(46) och Anton(46).

1-0 (34)
2-0 (58)
3-0 (59)

Säsongens bottennapp är förhoppningsvis avklarad! Vi kommer från en bedrövlig träningsvecka och det återspeglades i dagens match!

Vi ger ett taggad hemmalag ett 45 minuters försprång. Ett hemmalag som har en spelidé som inte är den mest attraktiva men som idag var väldigt effektivt. Långbollar, inkast och hörnor var melodin men all heder åt hemmaspelarna som följde sin spelidé från första sekunden till den sista!

Vi hade också en specifik spelidé till dagens match men den lyckades vi inte följa överhuvudtaget! Vårt passningsspel var under all kritik och jag kanske överdriver något men jag tror att först i den 87:e minuten lyckades vi slå fyra passningar i rad på offensivplanhalva! Vi tappade bollen otaliga gånger i uppbyggnadsfasen vilket gjorde att hemmalaget kom gång på gång rättvända och skaffade sig bra kontringslägen.

Så fort det blev hörnor eller frisparkar runt vårat straffområde kändes det farligt för att inte nämna inkast situationer, vi är så medvetna om detta ändå stod vi på hälarna och lät deras starkaste huvudspelare att mer eller mindre omarkerad skarva in 1-0 i den 34:e minuten på en inkast. Vi visste hur viktigt det var att inte hamna i underläge mot IFK Skoghall för om dom redan är något defensiva i oavgjord läge så blir dom mer kompakta i ledning. Vi lyckades få iväg ett skott mot mål under halvleken och det var Sebastian som tog hand om en frispark från 30-35 meter som gick millimeter över ribban. 1-0 stod sig halvleken ut.

I halvtid så bestämdes det att vi återgick till formationen som vi spelat. Killarna var medvetna om vad som krävdes för att vända resultat och det var att ha minst samma kämpaglöd som hemmalaget! Två ändringar på det, in kom Andreas och Anton ut gick Kigge och Micke, Micke som gjorde sin första match från start på fem år.

Vi visade en annan attityd direkt med Per som kämpade på sin högerbacks position i den första duellen i andra halvleken. Vi kändes mer bekväma i den formation som vi spelat. Men detta skulle hålla i sig i knappa tio minuter sedan föll vi i samma mentalitet som vi hade i den första halvleken.

Inte blev det bättre när hemmalaget gör 2-0 när ett avslut tar i målets hjul och studsade ut till en ren hemmaspelare som kunde bara stötta in bollen i ett tomt mål. Det är andra gången denna säsong som vi råkar ut för detta, mot Säffle SK2 så blåste domaren av och det blev nedsläpp, idag fick spelet fortsätta och det blev mål. Som om det inte var tillräckligt så gör vi självmål minuten efter och slutresultatet skrevs till 3-0!

Besvikelsen var enormt och med den kom frustrationen och Alexandre drog på sig två varningar på 13 minuter därav den andra varningen var ren frustration över sin egen insats men det ursäktar inte den onödiga utvisningen. Vi fick avsluta matchen med tio man vilket inte underlättade uppgiften, dock så blev det inga flera mål i baken.

På tisdag bär det av igen och nu får vi allihopa rannsaka oss själva och ta oss i kragen för dagens insats håller inte!