Assisterande domare: Hampus Larsson (AD2) och Hassan Ismail Johansson (AD1)
Matchtruppen: Nikolay, Martin, Per, Christoffer, Edvin, Sebastian, Rasmus, Marco, Philip, Alexandre, André, Colin, Anton, Arizio, Johan och Mikael.

Startelvan: Nikki, Marco, Kigge, Sebastian, Per, Philip, André, Alexandre, Anton, Johan och Arizio.
Avbytare: Martin, Rasmus, Simon, Colin och Mikael.
Lagledare: Luís Alter och Putte Persson.

1-0 Bojang (42)
2-0 Jansson (65)
3-0 Nilsson (68)
4-0 Alinasic (70)

Säsongens tuffaste bortamatch med tuffa förutsättningar slutade i en 4-0 förlust, siffrorna kanske är lite missvisande men förlusten är det inget att säga om!

Första fem minuterna hade vi två bra intentioner på den offensiva planhalva men vi kom aldrig till avslut. Hemmalaget visade det vi visste att dom är bra på, vi blev tillbakatryckta mycket tack vara deras tyngd på fasta situationer.

Vi hade en bra period mellan den 10:e och 20:e minuten. I den tionde minuten så var Alexandre nära att frispela Anton men ytterbacken hann få tån på bollen och bröt. Tre minuter senare hittade Philip Arizio med en längre boll som passade till Alexandre som slog ett lågt inlägg som rensades bort. Hemmalagets första riktiga chans kom i den 17:e minuten när yttern jobbade sig in från kanten och avslutade men Nikki räddade. Minuten efter så fick vi inkast bollen hamnade hos Philip som sköt strax över. Nu hände det en del för minuten efter så tappade vi bollen när bi skulle bygga upp bakifrån, men återigen så gör Nikki en bra räddning och returen sköts utanför. I den 20:e är vi nära igen att skapa oreda men vi tog för lång tid på oss för att skjuta och bollen rensades bort.

Killarna fick slita ont men vi började hitta rätt i våra positioner och mellan den 20:e och 30:e minuten så var det ställningskrig och en hel del tuffa dueller. Dagens domare hade en brittisk stil och släppte en hel del, han hade tur att spelarna ändå höll sig från dumma efterslängningar, sen är det alltid någon som inte klarar av det men det återkommer jag till.

Halvlekens stora chans kom i den 30:e minuten efter en bolltapp så kom dom i en två mot Nikki läge men Nikki gjorde sig stor och tippade bollen till hörna. Tre minuter senare så går vi bort oss igen på offensivplanhalva och André drog ner deras anfallare och såg ostskivan, hade domaren plockat fram det röda så hade jag inte kunnat säga så mycket. André gick ut skadad strax efter, in kom Colin.

Det kändes som att vi hade bra koll på läget och med en Nikki i kanon form så kändes hemmalaget farligast på hörnorna men även där höll vi bra koll på läget. När vi minst anade oråd så gör dom 1-0 i den 42:a minuten, Bokang får en dålig första touch men vi är inte snabba nog för att rensa bort bollen och han fick vända och skjuta, Nikki är på bollen men orkade inte styra bort den.

Domaren la till 5 minuter och under dessa minuter så har Colin ett voleiskott som gick över. Samma Colin fick in ett bra inlägg som Johan nickade men målvakten räddade, 1-0 i halvtid.

Vi kom ut till andra halvleken på ett bra sätt och även om dom hade en bra chans i den 48:e minuten så var det vi som försökte få igång vårat spel med bollen längs gräsmattan. Vi fick vår första hörna i den 53:e minuten, men nicken gick utanför.

Jag nämnde dom tuffa förutsättningarna och det började visa sig runt den 60:e minuten, våra batterier började ta slut. Sebastian som legat sjuk under veckan började känna av det. Per som tvingades till ett uppehåll på två veckor och bara tränat denna vecka var en annan som började känna av det. Detsamma gällde Kigge. Men även dom som inte varit sjuka började känna av det stora arbetet dom gjorde under första halvleken och mot ett otroligt kondition starkt KB skulle sista halvtimmen bli väldigt tungt för våran del.

Matchen skulle avgöras mellan den 65:e och 70:e minuten när dom går från 1-0 till 4-0. Tvåan kom på en hörna och både trean och fyran är dessvärre på individuella misstag. Nu var det att försöka få stopp på KB så det inte skulle rinna iväg ännu mer.

Vi har Nikki att tacka för det för han gjorde ytterligare två räddningar och den sista runt den 79:e minuten var helt makalöst! Som jag nämnde tidigare i texten så är det alltid en spelare som inte kan hålla sig när domaren släpper mycket och det var vad som hände på övertid när Simon blev väldigt fult nersparkad för även om KB spelaren är på bollen så går han med dobbarna före och det var rena rama turen att han inte bröt benet på Simon, även detta släppte domaren.

KB vinner fullt rättvist och vi får börja förbereda nästa match nästa lördag borta mot IFK Skoghall, en viktig match för våran del!