Assisterande domare: Hamid Zahedi (AD1) och Joel Carlberg (AD2)
Matchtruppen: Nikolay, Martin, Edvin, Sebastian, Andreas, Marco, Leo, Philip, Colin, Olle, André, Alexandre, Anton, Arizio, Johan och Mikael.

Startelvan: Nikki, Marco, Sebastian, Andreas, Edvin, Philip, André, Alex, Anton, Johan och Arizio.
Avbytare: Martin, Leo, Olle, Colin och Mikael.
Tränare: Afonso Cabral.
Lagledare: Per Johansson Lövhaugen, Putte Persson och Luís Alter.

1-0 Arizio Costa Badjana (41)
2-0 Johan Bjuremo (61)

Ännu en match där underlaget krävde en rejäl dos av krigar mentalitet av killarna! Rottneros kom ut till matchen på ett bra sätt mer vana av spela på liknande underlag än oss. Men nog om gräsmattan!

Vi visste hur Rottneros vill spela och på vad dom är bra, trots det blev vi tagna på sängen i den 8:e minuten när dom hade inkast, en lång inkast som skarvades mot mål men Nikki räddade till hörna. Johan fick iväg vår första avslut på mål i den 10:e minuten men målvakten räddade tämligen enkelt. I den 14: e minuten kom Rottneros igenom deras anfallare var hårdbevakad, av Andreas tror jag det var, han fick iväg ett skott men Nikki gjorde en kanonräddning och räddade oss.

Minuten efter slog Alex en bra boll till Arizio som dribblade inåt och gick på avslut tyvärr så blockerades skottet av en försvarare. Matchen föll in i en ställningskrig där det krigades om varje millimeter av Graneviks gräsmatta, det skapades inget värt att skriva om mellan den 15:e och 30:e minuten.

Vi jobbade oss in i matchen efter halvtimmen spelad. Vår första riktiga chans kom i den 34:e minuten Anton hittade Johan som i sin tur passade till Arizio som sköt men målvakten räddade till hörna. Vi skulle ta ledningen i den 40:e minuten när Arizio drog på ett långskott från en sisådär 20-25 meter otagbart för målvakten! Det skulle stå sig halvleken ut.

Ställningskriget höll i sig dom första tio minuterna i andra halvleken. Runt den 57:e minuten så jobbade vi oss till en 3-4 hörnor på en 3-4 minuters period, tyvärr så slarvade vi bort dessa hörnor totalt! Men vi skulle öka på ledningen i den 61:a minuten, Sebastian slog en härlig boll till Arizio som vann ett motlägg och kunde driva bollen mot hörnflaggan och slå in ett inlägg som Johan nickade i mål, 2-0!

Rottneros var som sagt farliga på alla fasta situationer, vi försvarade oss ändå på ett bra sätt och när inte försvararna fick bort bollen så hade vi Nikki längst bak som var hur säker som helst, ett exempel var i den 65:e minuten på en hörna som skarvades mot bortrestolpen och Nikki räddade ett närskott till hörna. Runt den 77:e minuten så kom André i en soloräd på mitten han tappade bollen men den studsade till Arizio som sköt ännu ett bra skott som målvakten räddade till hörna.

Sista tio minuterna så backade vi hemåt samtidigt som dom lyfte upp flera spelare och tvingades oss till reträtt. Dom hade ett skott över runt den 83:e minuten och Nikki gjorde en fin räddning i den 90+4:e minuten. Domaren blåste av matchen i den 97:e minuten och ännu en trepoängare på vårat konto var säkrat!

Inget skönspel som sagt men killarna visar en härlig attityd och anpassbara till vad matchen kräver av dom! Vi tackar Rottneros IK för en bra match och önskar David och laget ett lycka till! Vi själva har nu en viktig träningsvecka framför oss i förberedelser inför den tuffa uppgiften som väntar nästa helg, serieledarna KB Karlskoga på bortaplan som börjat serien med sex raka segrar!