Assisterande domare: Hampus Larsson och Muneer Akil
Matchtruppen: Nikolay, Alfred, Andreas, Christoffer, Edvin, Simon, Leo, Sebastian, Rasmus, André, Alexandre, Olle, Arizio, Anton, Mikael och Johan.

Startelvan: Nikki, Simon(58), Andreas(K), Sebastian , Edvin , Olle(73) , Alexandre(90), André, Anton, Johan och Arizio.
Avbytare: Alfred, Leo(90), Rasmus(58), Mikael (46) och Kigge(73).
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

1-1 (49)
1-2 Johan Bjuremo (54)
1-3 Arizio Costa Badjana (56)
2-3 (78)

En krigar insats av hela laget gav oss tre otroligt sköna poäng med tanke på att vi saknade Per, Marco, Philip och Colin. Sedan ska Anton och Kigge lyftas fram som legat sjuka och inte kunnat träna under veckan, sist men inte minst lyfter jag fram Edvin som trots halvskadad gör 90 minuter idag!

Startelvan har ni redan läst, inga konstigheter med tanke på truppen vi hade till matchen. Hemmalaget överraskade oss med en 3-5-2 formation, vid bägge tillfällen vi sett dom så var det en 4-3-3 formation!

Första gången på naturgräs för våran del och vi behövde ca 20-25 minuter för att anpassa oss till det. Detta förklarar till viss del mängden av felpassningar vi hade under matchen, men vi slarvade bort en del bollar som inte det berodde på gräset!

Det tog oss tio minuter för att få till en första halvchans och den kom i en tre mot tre situation när Alex, Anton och André som försökte slå en genomskärare till Johan men en back lyckades rensa. I den 14:e minuten gick Sebastian på en soloräd han lämnade bollen över till Arizio som dribblade bort en och sköt men målvakten räddade. Nu hade vi tagit över taktpinnen och kändes allt mer farliga. Minuten efter så hittade Anton fram till Johan som bröstade ner bollen till sig själv, hårt uppvaktad så fick han inte till avslutet.

I den 25:e minuten tar Simon ett inkast som Anton tar emot vänder och slår ett lågt inlägg som rensades men rakt på Johan som fick iväg ett skott som målvakten räddade. Minuten senare så är Edvin nära att nå fram vid det bortrestolpen och styra bollen i mål.

Vi fick en hörna i den 30:e minuten, Olle slog den och Sebastian kom högst upp och nickade in 0-1 till oss! Två minuter senare är vi så nära tvåan först genom Alex men målvakten räddade och på returen så räddade han igen ett avslut från Arizio!

Sen vete fan vad som hände, vi var inte alls med fram till halvtid och vi ska vara ärliga och säga att vi hade tur som inte släppte in kvitteringen, Nikki gjorde en kanonräddning i den 35:e minuten! Alex var nära 0-2 när han chipade över målvakten men en försvarare hann fram och rensade.

I halvtid var det dags att anpassa sig till deras formation och bestämma vem som skulle följa specifika spelare. Anton som legat sjuk hela veckan fick slänga in handduken och in kom Micke!

Micke öppnade halvleken med att driva bollen fram till Arizio som drev bollen några meter innan han testade med ett skott som målvakten räddade till hörna men den kunde ha gått in i mål. På hörnan är vi nära 0-2 efter flipperspel men bollen rensades bort. Hemmalaget skulle kvittera i den 49:e minuten efter en misslyckad rensnings försök, bollen hamnade mer eller mindre framför fötterna på en hemmaspelare mer eller mindre på mållinjen, tungt! Rasmus fick sina första minuter i en officiell match när han kom in istället för Simon.

Det blev lite oroligt i laget och tre minuter senare så gör Nikki ännu en jätteräddning och räddar oss! I den 52:a minuten så slog Olle en jättefin boll som Micke skarvade vidare till Johan som styrde bollen mot mål men målvakten räddade till hörna. På den efterföljande hörna nickade Arizio men målvakten kunde rädda. Vi tog ledningen i den 54: e minuten genom Johan som blev assisterad av Arizio, minnet sviker mig här och jag måste erkänna att jag inte minns riktigt hur målet gick till, men 1-2 likaväl! Två minuter senare så gör vi 1-3, André hittade Arizio som kyligt satte bollen i mål!

Vi var nära 1-4 genom Alex som nickade ett inlägg från Arizio men bollen gick utanför detta i den 60:e minuten. Sex minuter senare har Micke, Alex och Arizio en bra kombination men målvakten räddade. Våra batterier började ta slut med 20 minuter kvar. Olle fick en smäll mot ryggen och fick bytas av in kom Kigge.

Vi blir tillbakatryckta och nu gällde att kriga hem denna seger! Och det var vad killarna gjorde, dom gav allt för varandra och även om hemmalaget reducerade till 2-3 i den 78:e minuten skulle vi orka stå emot och ta med oss tre poäng hem till Granevik!