Assisterande domare: John Welén och Muneer Akil

Startelvan: Oskar H, Per, Robin, Sebastian, Oskar S, Philip, Nasser, Edvin, Abubakarr, Anton och Rasmus.
Avbytare: Martin, Mattias, Mikael, Johan.

2-0 (36)
3-0 (66)
4-0 (75)
5-0 (86)

Innan avfärd mot Karlskoga så fick vi en sen återbud, Colin som tog Covid-19 vaccination igår blev klen under natten och tvingades avstå matchen, en klar avbräck för oss.

Vi kommer från den bästa genomförda matchen hemma mot Grums IK, till säsongens sämsta första halvlek. Den som såg matchen i somras på Granevik kan blunda och tänka sig att lagen bytte matchställ med varandra så får ni en rätt bra bild på vår eftermiddag i Karlskoga idag.

Hemmalaget var det laget som var hungrigaste och visade tidigt att dom inte var på Nobelstadion för att ge oss något gratis. Man var aggressivare, snudd på vårdslöst ibland, man fullföljde sitt sätt att spela fotboll och idag hade vi inga vapen för att stå emot deras fysiska fotboll.

Lite ironiskt så fick vi matchens första målchans redan i den 2:a minuten när Per slog ett lågt inlägg som Rasmus tog emot och avslutade tätt utanför stolpen. Vi hade pratat om hemmalagets styrkor och vi kom överens om att undvika frisparkar och hörnor det höll sisådär 4 minuter innan den första och den frisparken resulterade i 1-0.

I den 6:e minuten fick Nasser på ett avslut som målvakten fick slänga sig ner mot stolproten och rädda. Efter det var som om luften gick ur oss, dom följande 20-25 minuterna var vi inte alls med i matchen, vi var varken etta, andra eller trea på bollen och framförallt gick vi inte in i duellerna. Runt den 22:a minuten så hade Oskar S ett långskott som målvakten fick sträcka ut sig helt för att rädda.

Det var starten på en bra men kortperiod av oss. Kamara hade ett avslut utanför. Sen var vi på väg genom i en bra anfall men blev avblåsta för offside. Runt halvtimmen spelad så hårdnade matchen till efter några riktiga tuffa tacklingar, minns bland annat en på Per som märkligt nog inte resulterade i minst ett gult kort!

En misstänkt straffspark för oss som uteblev efter en rejäl knuff i ryggen på en av dom våra, men ännu en gång fick vi inget med oss. Istället för en kvitteringschans fick dom in 2-0 på en snabb omställning och en låg inlägg hittade en hemmaspelare relativt ensam som kunde slå in 2-0.

På 2:a tilläggsminuten så drog hemmalaget på sig två varningar efter vårdslösa tacklingar, främst den på Anton borde ha resulterat i ett rött kort.

Vi började piggt i 2:a halvleken runt den 50:e minuten hade vi en fin anfall där Anton hittade Rasmus som i sin tur drev bollen inåt och när han ska ta avslutet så petades bollen bort, den hamnade hos Philip som testade med ett avslut som gick tätt över ribban. Tre minuter senare testade även Kamara med ett skott men den täcktes bort. Runt den 60:e minuten slog Per ett lågt inlägg som Kamara skarvade mot målet men målvakten stod på rätt plats.

Mitt i vårat press kom dom på en snabbomställning på högerkanten, man slog ett inlägg som en hemmaspelare nickade in vid bortrestolpen. Vi har under hela säsongen visat upp en bra lagmoral och stor arbetskapacitet men vår sista halvtimmen idag var under all kritik, vi mer eller mindre viker ner oss och det tar hemmalaget vara på bästa sättet och gör både 4-0 och 5-0 innan slutsignalen ljöd.

En tung förlust mot ett bra KB Karlskoga, men idag gjorde vi dom betydligt bättre än vad dom egentligen är, även om deras seger är odiskutabelt! Nu har vi gett Grums IK den där lilla extra motivationen till deras match imorgon mot Töcksfors, samt så har vi nu gett lag som KB Karlskoga, Forshaga hopp om att komma ikapp oss.