Startelvan: Oskar, Per, Sebastian, Goran, Philip, Rasmus, Olle, Damir, Mattias, Viktor och Prince.
Avbytare: Edvin, Anton, Christoffer, Noah och Johan.

1-0 Sebastian Rahm (22)
2-0 Damir Vukanac (53)
3-0 Rasmus Gerke (83)

En enda ändring från förra veckans startelva, Mattias gick in och Anton satte sig på bänken. Redan i den första minuten visade Mattias upp sin snabbhet när han fick en bra boll av Viktor, Mattias slog ett inlägg som gick längs målet utan att någon hann dit. 3:e minuten slog Rasmus en frispark som Damir hoppar högst på och nickar, målvakten var med och räddade. Bara minuten senare är vi nära ledningen, ett väggspel mellan Philip och Mattias gjorde att Philip kom ner mot kortlinjen och slog ett inlägg, Prince försökte peta in bollen men målvakten läste det och räddade.

I den 9:e minuten var Prince återigen den som försökte avsluta efter att ha fått en fin boll från Philip men återigen stod målvakten på rätt plats. Vi öppnade matchen mycket bra och gav inte gästerna mycket utrymme. Vi var nära igen i den 17:e minuten när Damir slog ett inlägg mot bortrestolpen där Mattias avlossade ett skott som gick över. Nu hängde det ett mål i luften! Viktor var nära att nicka in ett inlägg från Per i den 19:e minuten.

Målet skulle komma i den 22:a minuten, allt började med Philip ute till vänster med ett inlägg till Rasmus som tog ner den och passade till Per som i sin tur hittade Sebastian som tog med sig bollen några steg innan stora kanonen avlossades i mål! Otroligt fint mål som kommer ligga och slåss om årets mål på Granevik!

Vi är nära att utöka ledningen minuten efter Per är sekunden för sen i det bortrestolpen, bollen slåss tillbaka och Mattias prickar stolpen med en nick. Runt den 28:e minuten blev Mattias frispelad och driver bollen framåt en sisådär 15-20 meter men målvakten lyckades rädda avslutet, Prince tog hand om returen men bollen smet utanför stolpen. Minuten senare så slog Rasmus ännu en fin inlägg, Viktor försökte gå på volley men fick ingen bra träff på bollen.

Matchen var inte ful på något sätt men det gavs några tjuvnyp från bägge sidor under sista kvarten av halvleken. Bla åkte Per och Olle på varsin varning. I halvlekens sista minut räddade Olle upp en kontring som hade kunnat bli farligt. 1-0 i halvtid fick gästerna allt vara glada över. Vi fick glädjas över att leda samt att vi spelat rätt bra!

Andra halvleken började likt den första, Prince är på väg att komma fri men bollen rensades ut till hörna. I den 51:a minuten skulle vi ha en straff, deras målvakt fällde Prince när denna kommer fri men domaren valde att fria! Men 2-0 skulle komma i den 53: e minuten, det är återigen Rasmus som står för en fin inlägg som Damir tar ner, skjuter bollen täcks, Damir får bollen tillbaka och placerar bollen iskallt i mål!

Prince och Sebastian såg varsitt gult kort runt timmen spelad. Prince som varit inblandad i några dueller valde vi att plocka av och in kom Johan. Johan behövde inte många minuter på sig för att göra ett fint nickmål som tyvärr dömdes bort för offside felaktigt för det var Damir som stod i offside och inte Johan.

Vi har matchen fullkomligt under kontroll sista halvtimmen, de försökte med långbollar men Goran och Sebastian motade bort allt som kom utan problem. Det som vi alla undrade var om vi skulle mäkta med att göra flera mål eller inte. Vi byte in Edvin på Olles plats.

Rasmus fick bollen på egen planhalva i den 83:e minuten, kom fri med målvakten, lyfte kyligt bollen över målvakten rundade honom och rullade in 3-0 målet! Edvin och Noah fick hoppa in istället för Damir och Rasmus. Noah var nära att assistera Viktor till ett mål i slutminuterna.

Viktig seger och nu fick vi även en fyra poängsförsprång på platserna ingen vill vara. Nu känns det som vi har hittat tillbaka till det spel vi kan och jag tror att vi nu kan börja klättra uppåt i tabellen! Nu väntar det en ny vecka med tre träningspass och match igen nästa lördag borta mot Forshaga, ännu en sexpoängsmatch!