Startelvan: Oskar, Per, Sebastian, Goran, Philip, Viktor, Olle, Damir, Anton, Rasmus och Prince.
Avbytare: Edvin, Colin, Mattias, Alexander och Johan.

1-2 (75)
1-3 Rasmus Gerke (77)
1-4 Philip Erlandson (81)
2-4 (86)

Vi har haft vanan att starta matcherna bra för att sedan tappa gnistan vartefter minuterna gått. Idag började vi väldigt piggt och det hann inte gå en hel minut och vi hade två bra chanser, den första var det Prince som sköt utanför, sekunderna senare så slog Rasmus en av många fina inlägg för dagen, Anton tog ner bollen drev den sidleds och avslutade strax utanför.

Vi fullföljde matchplanen helt och hållet och höll laget kompakt och på det sättet lyckades vi trycka ner hemmalaget i knäna på sin backlinje. I den 9:e minuten slog Rasmus ännu en fin inlägg, Prince tog ner bollen och vände in och ut på sin gubbe och sköt ett hårt skott som touchade på en motståndare och gick till hörna. I den 12:e minuten hade vi ett längre anfall som resulterade i ännu ett avslut som målvakten räddade.

Viktor, Rasmus och Prince hade genomgående ett bra samarbete vilket gjorde det väldigt svårt för hemmalaget att göra något åt. Viktor hittade Prince runt den 16:e minuten, våran nyförvärv var skott glad och kom väldigt lätt till avslut, denna gång gick han på styrka och tyvärr blev det aningen högt över ribban. Minuten senare blev vi troligtvis snuvade på en straffspark när Anton blev fälld inne i straffområdet efter en fin soloräd, kändes som en solklar straff.

Hemmalaget försökte komma gång på gång på vår högerkant, Per fick slita som mest mellan den 20:e och 28:e minuterna, men gjorde det riktigt bra. Hemmalaget hade en bra period under dessa minuterna där man var nära ta ledningen vid två tillfällen, den första chansen kom i den 22:a minuten ett inlägg som Oskar boxade rakt på en lagkamrat och bollen hamnade hos en hemmaspelare lite ut till vänster, hans avslut gick i burgaveln. I den 24:e minuten så tog ett avslut från hemmalaget på Sebastian (tror jag det var) och ändrade riktning, Oskar hade slängt sig åt det hållet avslutet var menat till och det var ett tomt mål, som tur var så rullade bollen sakta utanför stolpen.

Runt halvtimmen spelad så tog vi tag i matchen igen och vi fick se ett fint samarbete mellan Per och Rasmus på deras kant, där Rasmus passade till Per som slog ett inlägg som Philip avslutade strax över. I den 36:e minuten hade vi en boll inne som vinkades bort för offside. Två minuter senare slog Rasmus en bra hörna som Damir kom högst upp på och nickade utanför. Ytterligare en minut så tog Prince ner en boll släppte den tillbaka till Viktor som avslutade tätt utanför.

Vi gick in till halvtid med 0-0, kanske lite enögd men jag tycker nog att vi förtjänade att gå till paus med en tvåmålsledning åtminstone. Vi hade dominerat matchbilden till en 90-95% av tiden och skapat en hel del chanser.

I halvtid gick Anton ut pga en känning i baksidanlåret, in kom Colin. Vi fick en frispark tidigt i den 2:a halvleken, Sebastian klev fram och avlossade ett skott som gick tätt utanför. I den 54:e minuten började våran ledningsmål att växa fram, Damir slog en frispark i sidled till Sebastian som i sin tur tog några steg upp och från en sisådär 25 meter avlossade ännu en kanon som målvakten lyckades rädda till hörna. På hörnan blev våran variant misslyckad till en början men lyckad till slut, Rasmus slog ett inlägg mot den bortrestolpen där Damir dök upp och nickade in 0-1!

Mer eller mindre på avspark snor Prince bollen och kom loss men avslutet gick bredvid. I den 59:e minuten var det Prince igen som avslutade strax över efter en fin framspelning av Damir. Vi fortsatte att vara det bättre laget men det kommande tio minuterna blev det mer kamp, allt som oftast en hård men just kamp, förutom en händelse runt den 67:e minuten då en hemmaspelare tappar fattningen och markerar en dansk skalle mot Viktor, domaren tyckte det räckte med en varning.

Prince kom loss i den 68:e minuten och slog ett inlägg till Rasmus som gick på ett direktskott som gick utanför. I den 70:e minuten har vi en snabb omställning där Viktor slog en fin genomskärare till Prince, det är på väg att bli en löpduell mellan Prince och en utrusande målvakt, men målvakten hallar och Prince lyfter bollen kyligt över honom och i ett tomt mål, 0-2, otroligt skönt!

Direkt på avspark är Prince het igen och lyckas komma fri snett från vänster och avslutar med ett skott som tar i stolpen, otroligt nära 0-3! Vi gör vår andra byte, Per gick ut och Edvin kom in i den 73:e minuten.

Hemmalaget kom i en kontring som vi lyckades rensa till hörna, på den hörnan blir det trassligt framför Oskar och helt plötsligt låg bollen i mål, 1-2 och 15 minuter kvar att spela. Det hann aldrig bli riktigt nervöst för två minuter senare gör vi 1-3, Damir hittar Rasmus som kom fri med målvakten och lobbade den kyligt i mål i den 77:e minuten. Vi skulle komma till 1-4 efter en fin prestation av Philip, han fick bollen av Colin och drev med bollen inåt plan och avslutade snyggt med ett bra skott i mål!

Vi byter in Alexander mot Olle och Mattias mot Rasmus under sista 5 minuterna av matchen. Hemmalaget skulle reducera till 2-4 efter en kontring. 2-4 skulle stå sig tiden ut och vi tog tre tunga poäng mot ett Töcksfors som inte förlorat. Hemmalagets tränare tackade för en bra match och sa även att segern var mer än rättvist. Vi önskar de lycka till resten av säsongen!