Startelvan: Oskar, Philip, Sebastian, Goran, Edvin, Mattias, Viktor, Olle, Anton, Rasmus och Johan.
Avbytare: Robin, Colin, Alexander och Marco.

1-1 Rasmus Gerke ( 33,straff)
2-1 Alexander Claesson (50)
3-1 William Ljung (90)

Det var en gassande sol som tog emot oss i Strömtorp idag. Vi åkte med 15 man efter att Per lämnat återbud pga skada. Vi fortsatte med 4-4-2 formationen (ni har startelvan högre upp).

Vi har börjat matcherna bra men idag var vi inte med på noterna, redan i den första minuten brände SIK en bra chans efter att ha anfallit på deras vänsterkant och ett inlägg slogs in, skottet gick över. I den 3:e minuten får de en hörna, Goran gick upp och nickade bort bollen, då vi inte är riktigt vakna än så tappade någon markeringen och Goran tvingades att gå på egen retur genom en glidtackling tyvärr så fällde han en motståndare och domaren blåste för straff, 1-0 i den 3:e minuten.

Detta blev lite av en väckarklocka för de gulsvarta som sakta jobbade sig in i matchen. I den 9:e minuten slog Olle en fin genomskärare till Johan, denna var tyvärr i offside. Två minuter senare fick vi chans att testa en variant men vi lyckades inte helt men den, men Philip tog en viktig avslut så vi inte lät de kontra. I den 11:e minuten har vi en frispark som slogs mot den bortrestolpen där Mattias kom helt fri, tyvärr gick avslutet utanför.

Nu vill jag påstå att vi var det bättre laget och det var vi som skapade chanser. I den 15:e minuten frispelar Viktor Rasmus med en fin boll, denna rundar målvakten men kommer lite för långt utåt och när avslutet kom så hann en back täcka den tomma målet. Tre minuter senare är det lite flipperspel inne i SIK straffområdet och det slutade med att en av deras spelare skjuter mot eget mål, hade kunnat blivit en annorlunda självmål.

Då vi har övertaget så blir vi lite för ivriga och det slutar med att de kan ställa om snabbt och det slutade med att Oskar gick ut och räddade vad som kunnat bli 2-0. Detta upprepades sig i den 27:e minuten men denna gång var det ännu bättre läge men de förvaltade den inte.

I den 31:a minuten skulle kvitteringen komma, det började med en boll från Philip till Goran som vände spelet ut till Anton, denna jobbade sig förbi sin back längs kortlinjen innan han blev fälld inne i straffområdet, domaren kunde inget annat göra än blåsa för straff, Rasmus steg fram och satte bollen i mål. Fullt rättvist då vi ägde matchbilden och fått motståndarna att klaga på varandra och gnälla på domaren.

Vi är oerhört nära 1-2 redan i den 33:e minuten när Sebastian hittar Rasmus med en läcker boll, Rasmus kommer nästan helt fri mot målvakten, han har en back i ryggen, tyvärr så lyckades målvakten rädda. Minuten senare slog Mattias en bra inlägg som Rasmus är oerhört nära att sätta den i mål, det handlar om 2-5 cm så når Rasmus bollen och kan avsluta. 1-1 höll sig halvleken ut.

Det kändes som att vi kom ut till 2:a halvleken med samma glöd som vi hade större delen av 1:a halvleken, redan i den första anfallet så har Viktor och Anton ett bra samarbete och hittade fram till Rasmus, som tog avslutet, tyvärr täcktes den ut till en hörna. Helt emot matchbilden så tar hemmalaget ledningen i den 50:e minuten, en kontring, två-tre av våra backar signalerar för offside och slutar spela, hemmalagets spelare fortsatte att springa och fick en stor yta att driva bollen längs sin kant, det kändes som att vi ändå har situationen under kontroll när bollen går mellan Oskar och nån annan gulsvart till en tämligen ensamstående anfallare som satte 2-1.

Detta mål påverkade vårat lag dåligt och bara nån minut senare kom dom i en 3 mot 1 men vi orkade reda upp denna situation. Mellan den 54:e och den 75:e minuten är det ställningskrig och varken vi eller dom mäktar med att skapa något framåt. Matchen blir väldigt sönderryckt med ett ex antal byten och en drös av frisparkar. Under matchens sista tio så har vi några intentioner men vi lyckas inte få till en slut forcering och det skulle sluta med att hemmalaget tog tillvara ännu ett individuellt misstag när vi tappar boll vid vår hörnflagga och de slog in ett inlägg som de tryckte in 3-1 på.

Trots dagens förlust så är det ett steg framåt för oss. Vi skapar en sisådär 4-5 bra chanser men gör bara ett mål, SIK gör tre mål på sina 3-4 chanser. Det var i effektiviteten som skillnaden låg idag. Lyckas vi upprepa vårat spel från den 1:a halvleken och sätta våra chanser så kommer segern nu på onsdag då vi äntligen får spela på Granevik!