9- Viktor J, 10- Johan B, 12- Edvin K, 14- Colin R, 16- Marco M. 17- Olle L, 19- Noah M, 44- Rasmus G,

Startelvan: Oskar H, Edvin K, Jimmie L, Sebastian R, Oskar S, Colin R, Marco M, Olle L, Noah M, Rasmus G och Johan B.
Avbytare: Gustav K.V, Alexander F, Christoffer N, Viktor J och Mattias P.

4-2 Tobias Nilsson (69)
5-2 Miralem Malic (72)
5-3 Viktor Johansson (75)
6-3 Petter Johannesson (78)

Björnevi bjöd på strålande sol och i sin vana så blåste det också. Det märktes att det var bägge lagens första framträdande på hemmaplan det var en hel del publik på plats i eftermiddags! Sedan är det en idrotts törstande invånare i kommunen då det inte ens visas någon sport på Tv i denna ”Corona” värld i lever i.

Min egna personliga åsikt är att det var två lag som verkligen försökte spela fotboll idag! Torsby IF inte helt oväntat med mer bollinnehav under matchens gång. Under dom första tio minuterna stod vi rätt och följde matchplanen exemplariskt genom att stänga ytan där Torsby vill slå bollen på. Trots detta hade dom 1-2 bra lägen men vi lyckades reda ut det på ett bra sätt. Vill passa på och ge backlinjen beröm, Edvin gjorde återigen ett bra arbete som högerback och idag hade han en klass spelare på sin lott. Jimmie och Sebastian var trygga och Oskar gjorde det bra också.

Efter dom första tio minuterna började vi få igång vårt offensiva spel också, vi fick tämligen utdelning genom att göra 0-1 i den 15: e minuten. Bollen kommer till Noah som driver den några meter och slog ett bra inlägg som Johan nickade och Dan i Torsby målet gjorde en kanon räddning men lämnar retur som Johan återigen försökte nicka in men en back, tror det var Carl står i vägen, då kliver Colin fram och tryckte in 0-1!

Torsby hade en fin period mellan den 17:e minuten och 32:a minuten där kvitteringen hängde i luften. Redan i den 17:e minuten försökte Lukas placera in 1-1 men bollen smet utanför stolpen. I den 23:e minuten är vi så nära att komma i ett friläge när Noah var millimeter ifrån att komma helt fri, istället kontrade hemmalaget och Malics avslut var precis utanför stolpen, tror det var hans enda brända läge på hela matchen. I den 27:e minuten så hade hemmalaget en boll ribban alternativ om det var Oskar som räddade. I den 29:e minuten var det tveklöst Oskar som räddade ett avslut.

Vi lyckades skapa halvchanser på snabba omställningar, men en riktigt chans hade vi i den 34:e minuten då Noah återigen på sin kant kommer igenom och slår en bra inlägg som efter lite flipperspel hamnar precis framför Johans fötter, dessvärre hamnade avslutet en bit över mål.

Den som inte utnyttjar sina chanser straffas ofta med ett mål i baken och det var precis vad som skede i den 37:e minuten då Jacob satte kvitteringen, synd för vi hade precis börjat hitta in i matchen igen. 1-1 höll sig halvleken ut.

In till 2:a halvleken kom Mattias, Gustav och Christoffer ut gick Edvin, Colin (skadad) och Marco. Gustav gick in som vänsterback och Oskar S flyttade till högerback, Mattias gick in som högerytter och Noah flyttade till vänsterytter, medan Christoffer byte rakt av med Marco.

Det skulle bli en målrikt 2:a halvlek och tyvärr fick vi den sämst tänkbara starten då Torsby gjorde 2-1 i den 50:e minuten, som jag nämnde högre upp så är det ytterst sällan Malic bommar två chanser och tyvärr bekräftade han det när han slog in bollen behärskad bakom Oskar. Vi svarade tämligen direkt när Christoffer slog en härlig djupledspass till Rasmus som inne i straffområdet blev fälld, domaren blåste straff och Rasmus slog en bra straff som gav oss 2-2 i den 53:e minuten.

Inför matchen skrev jag att vårt försvarsspel har varit bra under försäsongen, men att några individuella misstag har resulterat i baklängesmål. Detta skulle hända i den 53:e minuten, då vi slog en felpass och gav bort ett friläge, Oskar räddade första avslutet men på Jacobs retur kunde han inget göra och vips så var Torsby i ledningen igen.

I den 65:e minuten visade Mattias hur snabb han är och kom relativt fri men i en kanske för snäv vinkel och avslutet gick strax utanför. Fyra minuter senare gjorde hemmalaget 4-2, kan tycka att domaren borde ha blåst för frispark då Sebastian hakades upp och tappade bollen och Tobias kunde relativt enkelt sätta bollen i mål.

Detta mål påverkade oss och för en stund så var det som om killarna hängde med huvudet och struntade i hemjobbet, detta resulterade i 5-2 i den 72:a minuten då Malic återigen hade en klinisk avslutning i det bortre stolpen. Vi repade mod och Viktor gjorde eftermiddagens snyggaste mål efter att ha blivit framspelad av Alexander (en längtat comeback efter förra sommarens skada), Viktor drev bollen och chipade den snyggt över en utrusande Dan. Men målkavalkaden mellan den 69:e minuten och 78:e minuten då det gjordes 4 mål var inte över. Petter i Torsby skulle göra 6-3 på ett skott utanför straffområdet.

Torsby IF vinner rättvist, kan hända med ett eller två mål för mycket men dom var det bättre laget. Vi gör en mycket bra 1:a halvlek där vi följde matchplanen utomordentligt bra. Nu följer det tre träningspass innan vi på fredag åker iväg på träningsläger i Trollhättan, där vi stannar fram till söndag och förhoppningsvis får till en träningsmatch.