Match: Torsby IF - Västanviks AIF 7-1 (7-1)
Truppen: Oscar H, Per L, L-A Hult, Philip E, Marco M, Kigge, Lukas J, Johan B, Mohamad, Goran, Damir, Jivad, Jimmie, Andreas H, Rasmus G och Nenad V

Startelvan: Oscar H, Goran, Jimmie L, Andreas H, Philip E, Marco M, Christoffer N, Per L, Lukas J, Johan B, Mohammad H
Avbytare: L-A Hult, Javid H, Damir

Säsongens bottennapp är avverkad!

Dagens träningsmatch mot seriekonkurrenterna Torsby IF blev något av en mardröm för oss. Vi testade en ny spelsystem, 3-2-3-2 kan man säga. Av dom ca 70-80 talet i publiken är det nog inte många som kommer att komma ihåg att första 10-15 minuterna var vi något av det bättre laget, vi pressade högt och vann tillbaka bollen ofta. Redan i den 1:a minuten tvingade vi Dan i Torsby målet till en räddning, samt att minuten efter slog Lukas en fin inlägg längs gräset som tyvärr ingen av våra spelare kunde stötta in bollen i mål. Visst ingen jättechans men även i den 8:e och 12:e minuten var vi där och nosade på ett mål.

Sen så gör vi ett misstag i den 15:e minuten och en Torsby spelare fick bollen serverad och kunde enkelt göra 1-0. I detta läget så sker det som inte får hända helt enkelt. Vi viker ner oss och jag ska inte ta bort hemmalagets förtjänst, men vi bjuder dom på både 2-0 och 3-0 i den 18:e och respektive 20:e minuten.

Ännu en snabb omställning gav dom 4-0 i den 29:e minuten. Vi reducerade minuten efter, det var Lukas som tog sig förbi 1-3 motståndare ute på vänsterflanken och slog ett lågt inlägg som Kigge gjorde 4-1. Men Torsby tog tillvara på våran passivitet genom att vara väldigt effektiva och utökade sin ledning med 5-1 (32m), 6-1 (38m) och 7-1 (42m). Torsby IF var bra, men vi gjorde det enkelt för dom också.

Under halvtid sades det ett och annat. Vi gick tillbaka till ett spelsystem som vi kan 4-4-2, inte för att 3-2-3-2 var orsaken till vår prestation i 1:a halvlek.

Andra halvleken slutade mållöst och det kan säkert förklaras med ett ex antal orsaker. Torsby kan ha slagit ner på takten, vi kan ha taggat till lite mer.

Nu får vi rannsaka oss själva och framförallt ta tillvara på kommande veckans tre träningspass och träningsmatcherna fredag och söndag.