Trupp: Oskar H, Oskar S, Sebastian, Victor W, Goran, Philip, Yoda, Christoffer, Per L, Rasmus, Lukas, Olle, Anton och Marco.

Startelvan: Oskar H, Yoda, Sebastian, Goran, Christoffer, Philip, Lukas, Per, Oskar S, Olle och Rasmus.

Avbytare: Marco, Anton och Victor W

1-0 Philip Erlandson (61)
2-0 Anton Wallin (81)

Redan i den 3:e minuten sattes vi på prov defensivt när en av våra backar får bollen på sig så den studsar till en Ås anfallare som rundar Oskar och avslutar mot ett tomt mål, Yoda hinner upp och lyckas rädda upp situationen. Minuten efter kommer Rasmus i en snabbomställning men hans inlägg touchas och bollen dör hos målvakten deras. Lukas har en passning som tyvärr blir lite för lång annars hade Rasmus kommit fri, detta i den 6:e minuten.

Oskar S stod på rätt plats när ett inlägg hamnade i det bortre stolpen tyvärr hann målvakten ner och rädda vid stolpen hans skott i den 8:e minuten. I den 10:e minuten var det Oskar H som fick slänga sig och rädda ett skott. I den 13:e kom Ås i en kontring men Sebastian hann ikapp och räddade upp situationen. Philip träffade ribban i den 18:e minuten med ett skott snett till höger i straffområdet. Två minuter senare var det Kigge som sköt men den täcktes. I den 26:e minuten fälldes Kigge, Rasmus tog hand om frisparken det blev en boll mot bortre stolpen bollen hamnade till slut hos Lukas som fick iväg ett avslut som täcktes.

I den 32:a minuten försökte Goran glidtackla för att få bort en boll, domaren ansåg att han fällde motståndaren och blåste straff. Oskar H räddade straffen! Tre minuter senare fick Goran en varning, frisparken gick strax utanför. Ås kontrade i den 37:e minuten men även denna gång var Oskar med på noterna och kunde rädda. Minuten senare slog Rasmus ännu en frispark, denna gång var det Goran som nickade utanför. I halvlekens sista spark avslutade Olle med en skott över efter en kontring med Rasmus som pådrivaren. 0-0 i paus var nog helt rättvist.

Andra halvleken började med ett fint Västanvik anfall där Yoda passade till Philip som slog en fin boll mot Lukas, denna fick dock se sitt skott bli blockerad. Sebastian gjorde en mycket bra match och i den 51:a minuten gjorde han en kanon brytning när Ås höll på att komma genom. Detta upprepade Sebastian vid ytterligare tre tillfällen under matchen. I den 53:e minuten är vi några hundradelar ifrån 1-0 när Yoda slog en kanon inlägg och Rasmus kom hundradelen försent. Minuten senare blir Lukas fälld inne i straffområdet i en situation som är likt situationen som gav Ås en straff, situationen ignorerades av domaren.

Men vi skulle göra 1-0 genom Philip som fick en fin boll av Rasmus, drev den några meter innan han avslutade, bollen touchar en back och går in i det bortre krysset. Ås är nära kvittera minuten efter men Oskar räddade. I den 68:e minuten bryter Marco en boll med nick som hittar Rasmus som drev bollen och slog ett lågt inlägg mot Olle, som blir fälld och skulle ha haft en straff med sig men det tyckte inte domaren.

Sista 20 minuter flyttar Ås upp mer folk och lyckas pressa oss, men vi står emot på ett bra sätt och sätter oss i respekt genom att hota med snabba omställningar. I den 80:e minuten fick Ås en frispark, vet ej om Oskar tippar bollen i stolpen eller om den gick direkt i stolpen och tillbaka i Oskars famn. Minuten senare stänger vi matchen när Anton fullföljer en boll som målvakten försökte täcka med kroppen, men Anton hann fram fick en tå på bollen och målvakten var ur bilden och Anton kunde enkelt rulla in bollen i ett tomt mål, 2-0! Sista 10 minuterna spelar vi klokt och spelar av matchen på ett mycket bra sätt!