Match: Töcksfors IF - Västanviks AIF 0-1 (0-0)
Trupp: Oskar H, Markus J, Philip, Marco, Jimmie, Sebastian, Yoda, Per, Gustav, Mohammad, Rasmus, Lukas, Viktor, Johan

Startelvan: Oskar H, Yoda, Jimmie, Sebastian, Marco, Rasmus, Per, Lukas, Gustav, Johan och Viktor.
Avbytare: Markus, Mohammad, Philip och Hasse.

0-1 Yoda (55) (assist Rasmus Gerke)

Töcksfors bjöd på gasande sol och värme idag. Matchinledningen var rätt jämn, det ska sägas att det var inte bara inledningen utan det höll i sig hela matchen. Första halvchansen fick hemmalaget redan i den 3:e minuten efter att vi tappat bollen, men skottet gick utanför. I den 6:e minuten efter en hörna och lite flipperspel så hamnade bollen i det bortre stolpen där vi lyckades hålla anfallaren bort och rensade till ny hörna.

Hemmalaget hade ett mer rakt spel, medans vi försökte ha tålamod i vårt speluppbyggnad. I den 19:e minuten kom matchens första riktiga avslut på mål och det var Viktor som stod för den men målvakten räddade. Dom ställde om snabbt och kom i en kontring, Oskar räddade och vi rensade returen till hörna. Rasmus testade med ett skott, tyvärr gick den över. I den 25:e minuten täckte Yoda ett farligt skott till hörna.

Med 30 minuter spelade så kom vi i en bra anfall, Marco vände spelet med en bra krossboll till Yoda, som i sin tur slog ett lågt inlägg som Rasmus skarvade med klacken till Viktor som sköt men målvakten stod för en fin räddning. Minuten efter nickade Johan utanför en frispark slagen av Rasmus. I den 36:e minuten drog Per ett fint skott som skruvade sig precis utanför. Nu hade vi en bra period i matchen. Lukas drog en frispark tätt över. 0-0 i halvtid.

Första minuterna av andra halvlek var vi lite passiva och gav bott en möjlighet i den 49:e minuten men Oskar räddade. I den 51:a minuten blev hemmalaget en man kort efter att en spelare dragit på sig två gula.

Vi började hålla bättre i bollen nu och försökte verkligen tvinga hemmaspelarna att jaga boll och i värmen som det var skulle vi kunna trötta ut dom. I den 59:e minuten gick Yoda på en egen solo räd, vid halvmånen passade han till Gustav, som kroppsfintade en back och försökte skruva in bollen i det bortre, men den smet strax utanför.

Vi fick en hörna i den 55:e minuten, Rasmus slog den och Yoda hoppade upp och nickade in 0-1! I den 58:e minuten höll Gustav på att lura målvakten med ett inlägg/skott som gick precis över. Lukas hade en fin uppvisning i den 64:e minuten när han dribblade bort två backar och sköt mot det bortre stolpen, målvakten stod för matchens räddning.

Per gick ut i den 72:a minuten, Philip kom in. Vi började bli lite passiva och gav hemmalaget initiativet och hemmalaget tackade för det och lyfte upp mer folk. I den 79:e minuten gick Gustav ut och Mohammad kom in. Sista fem minuterna började vi att ha bättre kontroll på matchen, men dom var farliga på fasta situationer och det kändes farligt några tillfällen. Domaren la till 5-7 minuter, Oskar gjorde en viktig räddning i den 90+5:e minuten. Vi höll undan och tog hem tre viktiga poäng!