16:00

Referat: Forshaga IF - Västanviks AIF

Säsongens sista match som är betydelselös för oss och på bortaplan med en del skador i laget känns som det kunde bli en sisådär match från vår sida.
Då våra viktiga innermittfältare Vita o Per saknades från start blev det lite omdisponeringar i startelvan.
Vi hade dock inställningen då matchen gällde mycket för många lag att inte bara ställa in skorna o titta på.

Vi tog också tag i taktpinnen från start och även om inte det var nått toppspel så skapade vi en del chanser men kom vi inte fel i steget så var det nån konstig offsidevinkning som höll ledningsmålet borta.
Forshaga låg för sin del inte helt på försvar utan anföll med självförtroende när läget fanns.
Till en början var dock försvaret på sin vakt o löste dessa lägen på ett bra sätt o det som rann igenom tog Lulle hand om.
Efter ca en kvart kom vi in en period som var den enda i matchen där vi kände igen laget som det ska vara med anfallsvåg efter anfallsvåg o motståndare som inte orkar anfalla utan vi vänder vid mitten gång på gång.
Efter 21min kom så ledningsmålet och det var ett kusinsverk även om det var Igor som satte bollen i nät.
Robin slår en härlig långboll som Micke går på och efter lite försvarsstrul får Micke skottläge men målisen parerar dock inte bättre än att Micke får ett läge till som målisen idioträddar. Bollen går dock ut till Värmlands värsta måltjuv Igor Kokanovic som alltid står rätt o han kan lyfta in bollen i nät.
Några minuter senare kommer tvåan och det efter ett fantastiskt anfall med ett resultat som vi på sidan bara kan le åt för en skyttekung den bara dyker upp när läget finns.
Det börjar med ett distinkt uppspel mot Dusan som gör en otrolig mottagning där han atr emot bollen samtidigt som han viker lite åt sidan så han kommer förbi sin bevakare (Jag stod upp o jublade åt den grejen innan målet kom).När han sen vände upp slår han en fantastisk djupledsboll till Micke som tagit löpningen perfekt och från högerläge får Micke till ett perfekt avslut mot bortre stolpen men som det är iår så är Micke passningskung o Igor målskytt så bollen tar i stolpen vilket ger Igor som naturligtvis är på rätt plats öppet mål.

Nu kändes det som att matchen var vår och de mer eller mindre gav upp för vi fick ännu bättre tryck men pga lite nonchalans i backlinjen kan Forshaga reducera efter 30min. Vi slår nått konstigt pass därbak som bryts o sen kan en spelare enkelt ta sig förbi tre spelare på vår vänsterkant o spela in framför mål där omarkerad spelare på bortre stolpen får öppet mål.
Mycket onödigt och nu fick Forshaga mer kraft då de såg ett ljus i tunneln så resten av halvleken var jämn även om vi blev bestulna på ett tredje mål. Som sagt så var det många konstiga offsider men efter ca 35min kom en som ingen har nått svar på. Det var Micke som tog sig förbi sin back och slår in bollen snett innåt bakåt där Igor kom o stötte in bollen ????????.
2-1 i paus var lite i underkant även om vårt spel inte höll nån hög klass men vi kanske blivit bortskämda denna höst.

Spelet i andra var tii en början ganska kontrollerat och även om vi inte briljerade så kändes det helt okej då vi kontrollerade deras offensiva försök på ett bra sätt.
Efter ca en kvart hände dock något för Forshaga började chansa o gå fram vilket gjorde att vi började slänga bollar hit o dit samtidigt som vi tappade positioner i försvarsspelet.
Detta var troligtvis en kombination av att de fick inikationer på att de måste ta poäng samtidigt som vi bytte en del så vi hade svårt att hitta rätt i defensiven när de chansade vilt.

Vi var nu inne i en period när det kändes som en kvitteringen var på gång då Forshaga var laget som var hetare o vann varjre duell medans vi spred bollar härs o tvärs. Jag tror vi hade årets sämsta 15min under en period men när vi i ärlighetens namn fick en lite billig frispark efter 70min avgjordes nog matchen.
Frisparken i vänsterläge slog Igor hårt mot främre stolpen där Nikola starkt vann sin duell o kunde styra in bollen i nät.
Detta kändes lite som ett dråpslag för fif men de gav inte upp så spelet fortsatte med de som tryckte på o vi kändes mest som yra höns i defensivjobbet över hela plan.
Vi fick även se årets miss eller årets räddning när Igor går runt på vänsterkanten o ger Micke läge 5 meter från mål. Micke får fullträff på bollen men måkisen kastar sig o gör en fantomräddning och sen skår Micke returen i stolpens utsida.
Till slut gav deras mer intensiva jobb resultat då de i 85:e minutenfick in reduceringen efter en härlig hörnvarianat för den bör honeras som inövad.
Jag säger inget mer ifall så är fallet och de ska köra den i kvalet.

Nu kände de vittring för jag antar alla i dagenas fcebooksamhälle vet exakt hur läget är i övriga matcher.
Då Munkfors bara hade oavgjort skulle en kvittering för Fif innebära att man slipper kval.
Detta innebar naturligtvis full satsning frammåt vilket gav luckor bakåt och är det nått som årets vaif är skickliga på så är det anfallspel.
Nu blev det naturligtvis stora hål bakåt för vilket ett i grunden spelskickligt Vaif utnyttjade skoningslöst.
I 88:e miuten får Anton en boll på högrkanten o i samma tiondel som han slår iväg bollen längs kanten blir han bryskt fälld o det känns som all aväntar på signal men domaren tycker inte detta är nått att blåsa för.
Nu var ju Emil nyinbytt o på löphumör så han brydde sig inte om nån ev frispark vilket gav honom härliga ytor på högerkanten och när vi har en spelare som jagar skytteligevinsten så finns det ett naturligt mål centralt vilket Emil hittar o matchen är avgjord till många lags glädje.

På överttid kommer sen ännu ett mål när Nikola ser en frilöpande Igor. Vis av många konstiga offsideavblåsningar så står Igor fastfrusen på egen planhalva o tar ögonkontakt med linjemannen som är på vväg att rycka flaggan när Igor pekar på mittlinjen för att visa att han är på rätt sida innan han tar löpningen.
Måste säga att det är en fantastisk sekvens som visar på regelkunskap, kyla mm..av Igor.
Nu fick han därmed löpa vidare utan flagga och rundade målisen innan han la in bollen som en mäktig avslutning på säsongen i Vaif som gav Igor skytteligatiteln trots han lämnade 8omg i handikapp till övriga motståndare och att straffmålen inte varit till hans fördel.

Matchfakta: 5-2 (2-1)

Info om målen i referatet.

1-0 19min Igor (Micke)
2-0 22min Igor (Micke)
2-1 30min Friläge centralt efter slött försvarsspel på vår väbndterkant
-------------------------------------------------------------------------------------------------
55min Marco ut Anton in,
58min Dusan ut Per ut
3-1 70min
80min Philip ut Enil in