31 oktober 2021
12:00

Enköpings BBK

Referat: Västerås Basket Late Bloomers - Enköpings BBK

Västerås Basket Late Bloomers hade idag hemmapremiär i div 4 Norra Svealand mot Enköpings BBK. Late Bloomers gjorde en klart bättre insats än senast, även om det blev förlust så var det ett fall framåt.
Bloomers tog ledningen i matchen genom ett satt straffkast av Roger Ekholm. Sedan blev den första perioden hyfsat jämn. Offensivt funkade det rätt bra för det äldre gardet. Men bakåt läckte det betänkligt. Så var det genom hela matchen. Så fort ett skott avlossades från hemmalaget så löpte ett par spelare från Enköping framåt och då skotten inte satt så blev det kontring där Bloomers var på efterkälken. Många poäng kom till på det sättet av gästerna från andra sidan Sagån. Första perioden 14 – 22.
Roger Ekholm var Bloomers starkaste lysande stjärna i denna match. Roger svarade för nästan hälften av lagets poäng med sina 20. Övrig poängskörd var ganska väl spridd i laget. Annars var period två inte den bästa av Bloomers. Enköping sprang mycket och kunde rinna igenom efter några fina kombinationer. 9 – 17 och 23 – 39 totalt.
Matchen var avgjord men det viktiga för Late Bloomers är att utvecklas, vilket laget också gör hela tiden. Tyvärr blev Jonathan Gradin skadad i förra matchen med brutet finger. Gipsad och borta ett tag. Men med från bänken i en coachroll tillsammans med assisterande coach Maja Tanner Pålsbrant.
Period tre blev den poängrikaste från Enköping med 25 gjorda framåt. Hugo Pettersson blev poängrikast i bortalaget. Många poäng från honom och hans lagkamrater gjordes från nära håll. Offensiva returer och chans till nya poäng.
Segern var rättvis och vi önskar Enköpings BBK fortsatt lycka till i serien. Go VB
Västerås Basket Late Bloomers – Enköpings BBK 41 – 79 (14-22, 9-17, 10-25, 8-15)