Matchtruppen: Alfred, Arvid, Pelle, David, Dirar, Mahamat, Ludvig, Alex, Dennis, Wictor, Mohammad, Oscar, Rasmus, Erik S och Freddy.

Startelvan: Alfred, Pelle, Dennis, Rasmus, Oscar (K), Mohammad, Wictor, Arvid, David, Dirar och Mahamat.
Avbytare: Ludvig, Erik S, Freddy och Alex.
Lagledare: Luís Alter.

1-0 Adrian Davidsson (33)
2-0 Joakim Svensson (48)

Det blev en jämn tillställning på Edebäcksvallen ikväll, precis som jag skrev i inför rapporten så bevisade vi ikväll att skillnaden mellan lagen inte var vad resultatet i våras antydde!

Det blev en 90 minuters kamp där våra killar inte veck sig inför serieledarna och jag kan tro att hemmalaget inte hade väntat sig få slita som dom tvingades ikväll. Ställningskrig är nog det ord som beskriver kvällens match bäst! Alla 22 spelarna möljde på och det gavs och togs men för det mesta på ett schysst sätt, nångång gick både vi och dom över gränsen men det spårade inte ut och det får vi kanske tacka dagens domare som alla respekterade.

Vi fick den första möjligheten runt den 5:e minuten när deras målvakt gick ut och rensade rakt på Dirar, det blev en kamp mellan Dirar och målvakten för att hinna först till bollen men det visade sig att bollen var snabbare än dom och rullade ut längs kortlinjen.

Annars så var vi lite för avvaktande i matchinledningen och hemmalaget vann första och andra bollarna. Dom ägde mer boll men dom hade svårt att skapa målchanser det mycket tack för Dennis som enligt mig var första halvlekens klart bästa spelare på plan. Positionssäker och brytningssäker så var han en jätte i backlinjen, han och Rasmus hittade varandra på ett mycket bra sätt fast det var första gången dom spelade ihop. På mittfältet så gjorde Wictor en mycket bra match, enligt mig hans klart bästa insats hittills. Men hela laget gnetade på ett mycket bra sätt!

Hemmalaget hade som matchplan att sätta bollarna på Adrian Davidsson men som jag skrev ovanför så gav inte Dennis och Rasmus honom så mycket utrymme för att skapa målchanser.

I den 17:e minuten fick vi en frispark vid mittcirkeln som Pelle slog in mot mål och målvakten fick problem och tappade bollen, men även här syntes att vi var lite för passiva och inte tillräckligt snabba på att reagera och försöka peta in bollen i mål. Två minuter senare så kom vi i en snabb omställning med David som passade till Momo som sköt strax utanför. David hade även han ett eget avslut som målvakten räddade.

I den 25:e minuten så pressade vi högt upp genom Mahamat som vann tillbaka bollen och hittade David som sköt men målvakten räddade. Ludvig fick hoppa in runt halvtimmen efter att Rasmus vridit knät och inte kunde fortsätta. Erik fick även han komma in så Momo kunde hämta andan en stund. Även Freddy fick komma in så Dirar kunde vila.

Runt den 34:e minuten kom ledningsmålet för hemmalaget, första gången Adrian lyckades komma in i våra straffområdet snett in från högerkanten och sköt in 1-0 i det bortrestolpen, inte helt rättvist. Strax efter så slog Ludvig en frispark som målvakten missbedömde men ingen gulsvart var med och kunde ta tillvara på läget. Arvid testade ett långskott runt den 40:e minuten men målvakten räddade. Strax innan halvtid så var hemmalaget nära att utöka sin ledning men skottet gick utanför. 1-0 i paus!

Det var riktigt varmt på Edebäcksvallen ikväll så vi tvingades gå runt en del. In till andra halvleken gjordes det några byten, ut gick Dennis, Oscar och Erik in kom Alex, Dirar och Momo.

Det hann inte gå så många minuter i andra halvlek innan Alfred gjorde en bra räddning, på efterföljande hörnan blev det en ny hörna där vi rensade bort bollen men en motståndare slog ett bra inlägg som huvd starke lagkaptenen nickade otagbart för Alfred, det ska sägas att det var ett fint anfall av hemmalaget.

Inte den bästa starten på andra halvleken och med minnet av våran genomklappning i våras hann jag bli orolig för att historian skulle upprepas! Men den oron försvann väldigt fort för killarna fortsatte att visa en enorm kämpaglöd och visade serieledarna att matchen inte var slut än!

Dom kommande tio minuterna handlade det mycket om Dirar, han hade fyra avslut och ett inlägg som hade kunnat resulterat i en välförtjänt reducering, den mest sevärda avslutet var bicicleta försöket i den 54:e minuten. Men han hade även en nick utanför på ett bra inlägg av Momo i den 63:e minuten. Han hann med ytterligare ett avslut i den 70:e minuten efter en fin passning från Freddy men bollen gick rakt på målvakten.

Vi lyckades pressa tillbaka serieledarna på ett imponerande sätt och utan att ha sett alla deras matcher så undrar jag om dom hittills blivit så tillbakapressade som dom blev ikväll. Dom fick slå undan och det började synas en viss frustration när dom började klaga på varandra.

I den 74:e minuten fick vi se ett mycket bra anfall av våra killar som sågade sig igenom och när Mahamat tog avslutet så täcktes den bort. I den 76:e minuten fick vi återigen se en väldigt likt anfall med samma resultat nämligen att skottet täcktes. Minuten efter var nog vår allra bästa målchans när målvakten räddade Mahamat avslut och returen räddades av sista utespelaren i hemmalagets försvar, returen tror jag var Arvid som sköt.

Ju mer vi pressade framåt så lämnades det luckor bakåt och inden 83:e minuten så slutade vi spela och ropade på offside och hemmalaget fick ett jätte läge som man inte tog tillvara. Minuten efter var vi nära igen Mahamat skott målvakten räddade och på returen av Erik var det återigen en back som täckte skott. Dirar hann med ännu ett avslut men denna gång utanför. När matchuret stod på 88 minuter tyckte kvällens domare att det var dags att blåsa av matchen.

Trots förlusten så tycker jag att killarna visade ikväll att det kan bli en intressant höstsäsong, alla får helt klart godkänt! Vill dock lyfta fram Dennis född 2007 som gjorde sin seniordebut från start och gick in och dominerade stort! Får han vara skadefri så kommer höstsäsongen bli väldigt spännande att se honom fortsätta att utvecklas!